Memurlar ne yapamaz ?

Damla

New member
Memurlar Ne Yapamaz? Hep Birlikte Gülümseyelim!

Herkese merhaba forumdaşlar!

Bugün sizlere, o meşhur memurlar dünyasına eğlenceli bir göz atmak istiyorum. Yani, şunu kabul edelim: Herkesin memurlarla ilgili en az bir “yapamaz” hikayesi vardır, değil mi? İşte, bu yazıda biz de bu “memur yasaklarını” mizahi bir şekilde tartışalım! Kim bilir, belki arada birkaç tane daha komik “yapamaz” hikayesi çıkar, ne dersiniz?

Bir Memur Asla Acele Edemez!

Hadi, gelin hep birlikte bir memur kafasına girelim: “Acele etmek, ne demek?” Sadece hayat değil, memurlar için anayasadır, acele etmemek! Bir memurun günde yapacağı tek hızlı şey, öğle yemeğine gitme kararını vermek olabilir. Ama o da, tabii ki 15 dakika süren “bugün ne yesem” krizini aşabilirse…

Erkekler genellikle çözüm odaklıdır, değil mi? Bir memura hızla bir görev verdiğinizde, bu genellikle şu şekilde olur:

Erkek Memur: "Gerekirse 5 sayfa boyunca şu dosyayı incelerim, ama bir şeyleri atlamamalıyım."

Kadın Memur: "Bana bak, acele etme, her şey yoluna girecek, sadece kalbimle dokunmam lazım!"

Erkeklerin stratejik düşünce yapısı ve kadınların empatik yaklaşımı arasında bir denge kurmak için bir memur bir şeyi yaparken, başka bir şeyin tam tersi yapılması gerekebilir. Hızlı olmak? Hahaha! Bu, memurluk dünyasında hayal bile edilemez.

Memurlar Asla Kişisel İşlerini Çözemez!

Şimdi, bir memurun kişisel işlerini çözmeye çalışması… Bu konuda hiç şüphemiz yok: Bir memurun kişisel işler için sabahları ofise gelmesi, akşam da 5’te evine gitmesi arasında müthiş bir dengeyi kurma çabası vardır. Ama çözüm? Hah, o başka bir hikaye.

Erkek Memur: “Tamam, bu evrakları 3 gün içinde hallederim, ancak o çayı tazelemeyi unutmamalıyım... Yani, çözümümü buldum: Kahveyle başlıyorum!”

Kadın Memur: “Hadi ama, işleriniz de önemli, duygusal desteğe ihtiyacınız var mı? Gelin, birlikte kahve içelim ve sorunu tatlı tatlı konuşalım, belki bir çözüm buluruz.”

Kişisel işler, her zaman memurlar için en zor kısımdır. Çamaşırlarını yıkamak, dişçiye randevu almak… Bunlar bazen bir ömre bedel olabiliyor. Ama merak etmeyin, her iki memur da başarmak için ellerinden geleni yapar, sadece çok hızlı çözemezler!

Memurlar Sabır Tekerleğini Çevirebilir, Ama Çevirmemelidir!

Şimdi de sabır konusu… İşte memurlar bu konuda müthiş bir beceriye sahipler! Sabır konusunda bir memurun gösterdiği yetenek, Nobel ödülüne aday olabilecek bir düzeye ulaşabilir. Mesela, 30 dakikalık bir işlemi 3 saatlik bir süreye yaymak? Bir memurun gülümseyerek yaptığı şeylerden biridir.

Erkek Memur: “Evet, bu işle ilgili her şeyin yolunda olduğundan emin oldum. Ama biraz bekleyeceğim. Hem de… sabırla.”

Kadın Memur: “Sadece bekle, bir şeyler olacak, acele etme, seninle olacağım. Bütün bu bekleme sürecini birlikte anlamlandıracağız.”

İşte sabır! Memurların kalpten gelen bir anlayışı ve yaratıcı bekleyişi vardır. Hangi çözümü buldular? Hızla işlemi bitirmek mi? Tabii ki hayır! Ama sabırla, bir yudum kahveyle, çözümü en güzel şekilde bulurlar.

Memurlar Asla Tek Bir Görevle Yetinemez!

Memurların birden fazla işi aynı anda yapabilme yeteneği… Evet, bence bu, “yapamazlar” kategorisinde değil, aslında “ne yapsalar bile yine de başka işler gelir” kategorisinde yer almalı! Bir memur en mükemmel şekilde görevlerini yerine getirse de, asla tek bir göreviyle yetinemez.

Erkek Memur: “Bunu hemen hallederim. Gerçi, şu evrakları bitirirken bu işler de kendiliğinden çözülecek.”

Kadın Memur: “Biraz müzik açalım mı? Bak, bir de bunun üzerine şu dosyaları toparlayalım. Hem ruhsal dengemizi buluruz, hem işimizi!”

Yani, bir memur aslında çok yönlüdür. Hem evrakları toparlar, hem de “acaba öğle tatilinde bir değişiklik olsa mı” diye düşünebilir. Ama aynı anda, “hemen işlemi halletme” yaklaşımı asla yoktur!

Sizce Memurlar Ne Yapamaz? Paylaşın, Gülümseyelim!

Şimdi sıra sizde, forumdaşlar! Hepimiz memurlarla ilgili “yapamaz” dediğimiz bir şeyler biliyoruz. Belki de kendi şehrinizdeki memurların ünlü “yapamazlıklarını” izlediniz. Hadi, bu konuda eğlenceli bir tartışma başlatalım! Bunu bir yarışmaya dönüştürelim: En komik “memurlar ne yapamaz” cevabını veren kazansın! (Tabii, sanal gülücükler ve kahkahalarla ödüllendirilecektir!)

Yorumlarınızı bekliyorum!