Yılan, Ayaklarına Yine Kavuşturuldu [Video]

anlatamadım

New member
bir hayli kişinin yanına yaklaşmaya cüret edemediği yılanlar, bundan 100 ila 150 milyon yıl evvel aslında kendi ayaklarına sahiplerdi. Bu günlerde sürünerek hayatını sürdüren yılanlar, bilhassa boa ve piton çeşitlerinden olanlar kuyruklarına yanlışsız halen epey küçük ayak kemiklerine sahip olmaya devam ediyorlar.

Peki, yılanların yeniden kendi ayakları olsaydı nasıl olurdu? İşte bu sorunun yanıtı, YouTuber Allen Pan tarafınca kısmen verildi. Pan, hayvanlar aleminde protez bacakların yaygınlığı artarken niye yılanlara da bir şeyler yapılmadığından yakınarak bir yılana ayaklı olma tecrübesi yaşatmaya karar verdi.

Milyonlarca yıl daha sonra yılanları ayaklarına kavuşturma macerası:

Pan’ın bir daha ayaklı yılan görme macerası, evvela sürüngenlerin nasıl yürüdüğünü anlamak için bir petshopta başladı. Burada kertenkelelerin nasıl yürüdüğünü inceleyen Pan, akabinde tıpkı yürüyüş biçimini geliştirdiği robot ayaklara aktardı. Ortasında boru bulunduran dört ayaklı bu sistem, şu anlık çok sıradan idi.

Pan, bunun akabinde uzun müddettir yılanlarla vakit geçiren bir kişinin yanına gitti ve sakin yılanlardan birini borunun içine girmesini sağlamaya çalıştı. Yılan, Birinci olarak boruya girmek istemese de en sonunda girdi. Yılan büsbütün borunun ortasındayken de ayaklar çalıştırıldı ve ayaklı yılanlar bir anlığına da olsa geri dönmüş oldu.

Tabii geliştirilen ayaklar, yılan tarafınca denetim edilmiyordu. Ayakları denetim eden kişi Pan’ın kendisiydi. ötürüsıyla yılan bu ayaklarda yalnızca bir yolcuydu. Ancak kim bilir, tahminen de bu görüntünün viral olması yardımıyla bilim dünyası da yeni bir odak noktası bulmuş olabilir. Yılanların hudut sistemine bağlı protez bacaklar, tahminen de önümüzdeki senelerda gerçek olabilir.