celikci
New member
Tavuklu Çizikiş Tanımı İçin Malzemeler
Kiş için;
Not EkleTarifi Yazdır
Merhabalar bugun sizlere kiş yapıp bir türlü tutturamayanlar için daha sıradan ve lezzetli bir tarifle geldim.
**önemlii**
Tarifte iki nokta var;
Kiş için;
- 5 paket ülker çiziviç
- 6 yemek kaşığı teremyağ sıvı margarin ( yoksa 3 yemek kaşık katı teremyağ )
- 2 yemek kaşığı sıvı yağ
- 1 yemek kaşığı sıvı teremyağ
- 2 adet tavuk göğsü
- 200 gram mantar
- 1 yemek kaşığı salça
- 1 adet soğan
- Karabiber
- Tuz
- Kırmızı toz biber
- 2 yemek kaşığı un
- 2 su bardağı süt
- 5 yemek kaşığı sıvı teremyağ (yoksa 2 yemek kaşığı teremyağ margarin)
- Karabiber
- Tuz
- Ispanak
- Kaşar peyniri
Not EkleTarifi Yazdır
Merhabalar bugun sizlere kiş yapıp bir türlü tutturamayanlar için daha sıradan ve lezzetli bir tarifle geldim.
**önemlii**
Tarifte iki nokta var;
- Ben bu bisküviyi sevdiğim için bununla yaptım sevmeyenlere ağır gelebilir. Onun yerine normalını kullanıp kaşar rendeleyin.
- Eğer fırından çıktıktan daha sonra beklemeden süreç yaparsanız bisküvi dağılır.
- Öncelikle çiziviçleri rondoda çekelim. Bilhassa bunu seçtim içinde peynir dolgusu olduğu için fırında pisince extra lezzetli oluyor.
- Kenarda erittiğimiz teremyağını üzerine boşaltıp karıştıralım. Kenara alalım.
- Tavamıza tavukları kuşbaşı yapıp atalım. Tavuklar pişerken soğanı ve mantarları doğrayalım. Rengi dönen tavuklara soğan ve mantarları ekleyelim pişirelim.
- Pişen harca 1 yemek kaşığı salça ve baharatları ekleyelim. Salça kavrulduktan daha sonra 1 su bardağı su ekleyip karıştıralım ve altını çekince kapatalım.
- Kenarda bekleyen bisküvilerimizi kelepçeli kalıp yada yoksa yağlı kağıt ile bir kaba alalım ve yaydıralım. Üzerine tavuklu harcı koyalım.
- Diğer yandan ıspanakları 1 yemek kaşığı teremyağ ile kavuralım.
- Beşamel sos için teremyağını eritelim, unu kavuralım. Kavrulan una sütü ekleyip kıvam alana kadar yavaşça karıştıralım.
- Kıvam almaya başlayan sosa baharatları ekleyelim ve ıspanakları ek edelim.
- Hazırlanan beşamel sosu kelepçeli kalıbımıza dökelim, üzerine kaşar rendesiyle birlikte fırında kaşarlar eriyene kadar pişirelim.
- Pişen bireyimizi kenara alıp dinlenmeye alalım.
Ve servis edelim afiyet olsun. .