Salih Uçan niye takımda yok? Stefan Kuntz deklare etti!

Erdemitlee

Global Mod
Global Mod
A Ulusal Futbol Takımı’mız, UEFA Uluslar C Ligi’nde Lüksemburg ile karşılaşacak.

Perşembe günü oynanacak çaba öncesinda teknik yöneticimiz Stefan Kuntz ve ulusal oyuncumuz Ozan Kabak basın toplantısı düzenledi.

İşte Kuntz’un açıklamalarından öne çıkanlar:

Mayıs-Haziran ayında oynadığımız 4 maçı hangi takımla geçirseydim, o ekiple devam etmek istedim.Sakatlık olmasaydı, bir daha o kadroyu koruyacaktım. Bir kitap oluşturmaya başladık, maçları izledik ve bu oyuncuları çağırmakta karar verdik.

SALİH VE ÖTEKİ OYUNCULAR…

Kadroda ve alanda otomatikleştirmeyi sağlamak istiyoruz. Ekip ruhu da kıymetli. Birbirini bulmuş bir oyuncu kümesine sahibiz. Sakatlıklar olmasaydı şayet kadroyu hiç değiştirmeyecektik. Salih yahut öbür oyuncuları almama niçinimiz bu.

Yardımcılarımla birlikte Harika Lig’deki hiç bir maçı kaçırmadık. Emre Belözoğlu, Çağdaş Atan, Jorge Jesus, Ömer Erdoğan… Teknik yöneticilerle görüştük ve onların da kanılarının birebir olup olmadığını öğrenmek istedik.

TOLGA CİĞERCİ SEÇENEĞİMİZ…

Faroe Adaları kadrosunda kuvvetli ve uzun oyuncular var. Tolga Ciğerci seçeneğimizin sebeplerinden biri de bu oldu. Bu; bir oyuncuya ya da bir ekibe karşı alınmış kararlar değil. Tolga Ciğerci savunma olarak daha kuvvetli bir oyuncu. İsmail de Türkiye’nin potansiyele sahip genç oyuncularından biri. Kimin yerini kimle daha âlâ dolduracağımızı düşünüyoruz kadroyu kurarken.

Uluslar Ligi bittikten daha sonra yeni amaçlarımızı daha net biçimde açıklayabilirim. Sizleri davet edip birinci yılımızın değerlendirmesini daha net sayılarla sizlere aktarmak istiyoruz. Benim için birinci öncelik UEFA Uluslar Ligi’ni en yeterli biçimde bitirmek. Gelecekte ne olacak bilmiyorum lakin 2024 elemelerine olur da gidemezsek, bu bizim ikinci bir bahtımız olacak.

3 GÜN İÇİNDE 2 MAÇ!

Geleceğe hakikat konuşmak gerekirse; 3 gün ortasında 2 maçımız olacak. Kasım ayında yeni oyuncuları deneme imkanımız olacak. kuvvetli rakiplere karşı oynayacağız. Biroldukca genç oyuncuyu da takıma davet edip neler verebileceklerini goreceğiz.

İşte Ozan Kabak’ın açıklamaları:

Geçen yılki ve bu yılki Ozan içinde niyet ve çalışma olarak bir fark yok. Yalnızca tanıdığım bir lige geri döndüm, sonuçları gelmeye başlayınca da kendimi daha güzel hissediyorum.

Güzel başladım döneme Almanya’da. Hoffenheim’da uygun bir hazırlık devri geçirdik. Uygun bir futbolcu olduğumu düşünen beşerler var, bu beni motive etti. Almanya Ligi’ne uygun olduğum için adaptasyon sürecimi süratli atlattım. İnşallah gol yemeden maçlarımızı kazanmaya devam ederiz ve bu düzeyde olmayı hak etmediğimizi kanıtlamış oluruz.