Queer Berlin Son'dan Önce Eğitim Projeleri? “Kültürel mücadeleden bahsedebilirsiniz”

Erdemitlee

Global Mod
Global Mod
Sadece parayla ilgili mi? Veya ideoloji? 31 Mart itibariyle, Queeren Berlin Eğitim Projelerinin Berlin Senatosu Eğitim, Gençlik ve Aile Kraliçesi Para Musluğunu çevirdi. LGBT'nin daha fazla kabul edilmesi ve bazen de anti -semitizme karşı artan queer -anti -Queer şiddetinin arttığı girişimler etkilenir. Eğitim yönetiminde, “konsolidasyon baskısı” na atıfta bulunulur ve Berlin bütçesindeki milyar dolarlık indirimler göz önüne alındığında, 2025 yılında eğitimde de bu projeler için tasarruf edilmesi gereken 39 milyon avroya atıfta bulunur.

Ancak, CDU Eğitim Senatörü Katharina Günther-Lüsch'in sert kesimleri, koalisyon ortağı SPD'de bile kızgınlığa neden oldu. SPD parlamento grubunda CDU'nun şok ve öfke ve “utanmaz bir gündemi” hakkında konuşuluyor. SPD'de, etkilenen eğitim projeleri için sosyal senatör Cansel Kiziltepe'nin bütçesinden CDU kesintilerinin sadece bir kısmını toplayabilen bir tür acil durum fonu yapılmıştır. Birçok proje için bu anlamına gelebilir. Muhalefette de dehşete kapılıyorsunuz. Sebastian Walter von den Greens en etkili Berlin queer politikacılarından biridir. Onunla konuştuk.

Bay Walter, 1 Nisan'da bazı queer eğitim ve danışma projelerinin finansmanı silinecek. Bu önlemi nasıl değerlendiriyorsunuz?

Berlin'deki queer yaşamının CDU ve SPD'nin hane halkı kesintilerinden muzdarip olması kabul edilemez. Queer formatındaki silme, Queer Tarih Ayı, I-Päd, Queerleben, LSVD ve diğer birçok queer ve kesişim projeleri doğrudan okullardaki eğitim çalışmalarını ve queer gençler için tavsiyelerde bulunur. CDU liderliğindeki eğitim idaresi, onlarca yıl boyunca büyümüş sivil toplum yapılarını yok eder. Bu, gökkuşağı başkenti Berlin için ölümcül bir sinyal. Queer düşmanlığı ve ayrımcılığa karşı mücadele okulda başlar – ve bunun için bu projelere ihtiyacımız var.

Berlin fotoğrafı/imago

Kişiye

17 Şubat 1979'da Karlsruhe'de doğan Sebastian Walter, 2016'dan beri Bündnis 90/Die Grünen Parlamento Grubu üyesi olarak Berlin Temsilciler Meclisi'nin bir parçası oldu. Orada hem parlamento genel müdürü hem de queer ve çeşitlilik politikası sözcüsü ve bütçe sözcüsü.

Yetkinlik merkezi kavşak pedagojisi (I-Päd) tasarruflardan ciddi şekilde etkilenen göç konseyi, bir basın açıklamasında kültürel bir mücadeleden bile bahsediyor. Bunu da görüyor musun? Muhafazakar bir devlet hükümeti özellikle uyanmış projelere karşı var mı?

Kesintilerin sistematiğine dayanarak, eğitim yönetiminin boyalı queer ve kesişim projeleri üzerindeki seçiminin siyasi olarak motive olduğu ve bütçe kesintilerine sahip olduğu iddia edilen ihtiyacın sadece bir bahane olarak hizmet ettiği açıkça görülebilir. Geçmiş istişareler sırasında parlamentodan hala önlenebilecek nedenler ve ek bütçe, Hanehalkı Ekonomisi Past Parlamentosu'nun bir parçası olarak eğitim Senatörü Günther-Wünsch tarafından gerçekleştiriliyor. Aynı zamanda, CDU ile ilgili yeni projeler teşvik edilmektedir, bu da kanıtlanmış mevcut yapılara kıyasla profesyonel bir katma değeri olmadığı, ancak farklı bir siyasi odak noktası oluşturdukları açıktır. Bu Haberin Detaylarıa karşı, zaten farklı bir Berlin için ilerici bir sosyal politikaya yönelik kültürel bir mücadeleden bahsedilebilir.

“Bu karar yüzündeki bir tokat”

Kültürel bir geri dönüşün CDU'sunu kanıtlar mısınız?

Hedeflenen bir geri dönüş veya sadece muhafazakar bir gündemin tutarlı devamı olup olmadığını ayırmak zordur. Bununla birlikte, bir şey açıktır: Senato Eğitim Yönetimi, queer eğitimi ve trans ve interseks gençlerin danışmanlığı, tamamen sorumsuz yapılarda paramparça edilmiştir. Bu tamamen yeni bir siyasi kaliteye sahiptir ve queer topluluğuna sorumsuzdur. Bir yandan Senato, özellikle queer düşmanlığına karşı durmak istediğini iddia ediyor, bir eylem planı oluşturması gereken yuvarlak bir masa buluyor, diğer tarafta önleme çalışmaları okullarda parçalanıyor – bu ön ve arkaya uymuyor. Bu, eğitim yönetiminin ayrımcılığa ve yanlış anlamaya karşı mücadeleyi torbaya getirdiği izlenimini verir. Bu karar, genellikle güvencesiz koşullar altında – yıllardır Berlin'de açık, çeşitli ve demokratik bir topluma bağlı olan herkes karşısında bir tokattır.

Berlin eyaleti şu anda güçlü bir şekilde tasarruf etmek zorunda, Berlin kültür dünyasındaki birkaç kurum ve eğitim çalışmaları etkileniyor. Queer eğitim projelerinin de yükün bir kısmını giymesi adil değil mi?

Bilindiği gibi, koalisyonun kemer sıkma kursu, çifte bütçenin devasa aşırı aboneliğiyle kendinden etkilenmektedir. Bununla birlikte, şimdi gerekli olan kesintiler, tüm bireysel planlarda tarafsız değildir, hane halkı kararları. Aksine, her zaman önceliklendirmenin bir ifadesi ve dolayısıyla politik bir karardır. Başka bir yerde sağlanabilecek nispeten yönetilebilir meblağların queer oluşumu alanındaki silme işlemlerinden bahsediyoruz. Eğitim yönetiminin siyasi gündeminin arkasında gizlendiği daha da açıktır. İddia edilen hane halkı kısıtlamaları sadece CDU için bir mazeret görevi görür. Ek bütçeye ilişkin istişarelerin bir parçası olarak, tasarruf ve ayrıca Berlin eyaletinin gelir durumunu iyileştirmek için kendi önerilerimizi sunduk. Sosyalde her zaman kesintileri reddettik ve bu aynı zamanda şehrimizdeki savunmasız ve ayrımcılığa uğramış gruplara bakan danışma ve destek yapılarını da içeriyor.

Trajik olarak, ilgili projeler ve çalışanları için her bir vakada: queer de dahil olmak üzere tüm eğitim projelerine katlanmak zorunda değil mi? Ve gerçekten ne kadar verimli?

Özellikle dezavantajlı grupların nefret ve şiddet yaşadıkları krizlerin bir zamanı yaşıyoruz. En son Berlin İzleme, Queer Anti -Şiddete göre, 2023'teki queer -hostil suçların sayısı 588 olayla yeni bir zirveye ulaştı. LSBTIQ* aleyhindeki şiddet suçlarının sayısı da endişe vericidir: 2022'de 148 vakanın rekorundan sonra, 2023'te 127'de endişe verici bir seviyede kaldı. Özellikle bu zamanlarda queer eğitim projeleri Sahip olmak güzelama gerekli. Her yıl yüzlerce okula ve binlerce öğrenciye ulaşırlar: İçeride, eğitim personeli çarpan olarak oluşur: içeride ve önleme ve eğitime muazzam bir katkıda bulunur. Etkinlikleri söz konusu değil. Bu nedenle sert kesimler saygısızdır ve queer'e artan düşmanlık göz önüne alındığında. Yani her gün çalışanlara çoğul bir toplum, sosyal uyum ve Berlin'deki savunmasız grupların korunması için davranmazsınız.