Pişi

AliDayı

New member
Pişi Tanımı İçin Materyaller

• 3 su bardak ılık su
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 paket instant kuru maya
  • Aldığı kadar un
Kızartmak için;

• Sıvı yağ
İç harcı için;

• Peynir
Pişi Tanımı Nasıl Yapılır?

Not EkleTanımı Yazdır

1. Geniş bir kaba su, tuz, ve mayamızı ekleyerek güzelce karıştıralım. ondan sonrasında yavaş yavaş unumuzu ekleyelim ele yapışmayan yumuşak bir hamur kıvamına gelene kadar yoğuralım.
  2. Hamurumuz kıvamını aldıktan daha sonra üzerine bir poşet ve örtü örtelim ki uygunca dinlensin yaklaşık 1 saat dinlendirin.
  3. Dinlenen hamurumuzdan küçük bezler yapalım ben yumurta büyüklüğünde yaptım siz isteğe nazaran ayarlayabilirsiniz çabucak sonrasında ocağıma tavanı koyup, yağımı ekledim altını yaktım.
  4. Yağım ısınana kadar bende parmaklarımı yağlayarak bezelerimi açtım, yuvarlak bir biçimde daha sonra ısınan yağının içine sırayla koydum.
  5. Her bezeyi acarken elimi yağladım ben un kullanmıyorum açarken yağ ile daha kolay oluyor.
  6. Kızgın yağın içine koyduğum hamurları kabardıkça çevirelim ki yanmasın kızaran hamurlarımızı havlu kağıt yada peçete serdiğimiz tabağımıza alalım yağını çeksin.
  7. Ben bir kaç tane hamurumuzu açıp içine peynir koydum yarım ay biçiminde kapatıp, o denli kızarttım tek hamura iki farklı pişi yaptım çabucak sonrasında servis yaptım. Şimdiden yapanların ellerine sıhhat yiyenlere afiyet olsun.
Pişi Tanımı Fotoğraflı Yapılışı