Pişi Tanımı İçin Materyaller
Not EkleTanımı Yazdır
- 3 su bardak ılık su
- 1 çay kaşığı tuz
- 1 paket instant kuru maya
- Aldığı kadar un
- Sıvı yağ
- Peynir
Not EkleTanımı Yazdır
- Geniş bir kaba su, tuz, ve mayamızı ekleyerek güzelce karıştıralım. ondan sonrasında yavaş yavaş unumuzu ekleyelim ele yapışmayan yumuşak bir hamur kıvamına gelene kadar yoğuralım.
- Hamurumuz kıvamını aldıktan daha sonra üzerine bir poşet ve örtü örtelim ki uygunca dinlensin yaklaşık 1 saat dinlendirin.
- Dinlenen hamurumuzdan küçük bezler yapalım ben yumurta büyüklüğünde yaptım siz isteğe nazaran ayarlayabilirsiniz çabucak sonrasında ocağıma tavanı koyup, yağımı ekledim altını yaktım.
- Yağım ısınana kadar bende parmaklarımı yağlayarak bezelerimi açtım, yuvarlak bir biçimde daha sonra ısınan yağının içine sırayla koydum.
- Her bezeyi acarken elimi yağladım ben un kullanmıyorum açarken yağ ile daha kolay oluyor.
- Kızgın yağın içine koyduğum hamurları kabardıkça çevirelim ki yanmasın kızaran hamurlarımızı havlu kağıt yada peçete serdiğimiz tabağımıza alalım yağını çeksin.
- Ben bir kaç tane hamurumuzu açıp içine peynir koydum yarım ay biçiminde kapatıp, o denli kızarttım tek hamura iki farklı pişi yaptım çabucak sonrasında servis yaptım. Şimdiden yapanların ellerine sıhhat yiyenlere afiyet olsun.