Peynirli Su Böreği Tanımı İçin Malzemeler
Hamur için;
Not EkleTarifi Yazdır
Hamur için;
- 6 adet yumurta
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 3,5 su bardağı un
- 250 gram beyaz peynir
- 250 gram kaşar
- 125 gram tereyağı
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 1 paket baklavalık yufka
Not EkleTarifi Yazdır
- Önce yumurtalarımızı yoğurma kabına alıp tuzla bir arada düzgünce çırpalım,ondan sonrasında unu ek edip hamuru yoğuralım hamur yumuşak hatta yavaşça ele yapışan bir hamur olacak biçimde yapalım ve üzerini strecleyip 1 saat kadar dinlenmeye bırakalım.
- Hamurumuz dinlenirken tereyağını eritip içerisine sıvı yağınıda ekleyip hazırlayıp bırakalım. Sırada kaşar peynirini rendeleyip beyaz peynirle karıştırıp bırakalım.
- ondan sonrasında hamurumuzu bezelere ayıralım. Ben bezeleri küçük tuttum 18 tane beze çıkardım açmak ve haşlamak kolay olsun diye tabiki kullanacağınız tepsinin büyüklüğünüde göz önünde bulundurun bu hamurdan 2 tepsi börek çıkardım 1 tepsim 10 kat,1 tepsim 8 kat oldu.
- Yufkaların hepsini ister tek isterseniz de iki hamuru üst üste.
- Koyup, bol unla açalım bezeleri açıp, bitirdikten daha sonra genişçe bir tencereye çokça suyu koyup kaynatalım içerisine tuz ve 2 yemek kaşığı zeytinyağı ek edelim.
- Yufkaları haşlamadan evvel fırın tepsisini çokça tereyağla yağlayıp, üzerine baklava yufkasından 8 adet yufkayı tek tek ortasını yağlayarak serelim.
- hemen sonrasında açtığımız yufkaları tek tek atıp kaynar suda 30 saniye tutup, çıkarıp, diğer bir kapta soğuk suyun içine atıp haşladığımız yufkayı soğutup suyunu süzdürelim.
- Suyunu süzdürdüğümüz yufkaları bekletmeden tepsiye tek, tek dizelim ve her yufkanın ortasını yağlayıp 5 kat kadar devam edip tamamlayalım.
- hemen sonrasında üzerine peynirleri her yerine eşit olacak biçimde yayalım ve tekrar başka beş yufkayıda haşlayıp, soğuk suya batırıp, soğumasını sağlayalım ve tepsiye serip, yağlayalım.
- Beş yufkayı bitirdikten daha sonra tekrar üzerine baklava yufkasından 8 adet tek tek yağlayıp bitirelim.
- Pişirme işine gelince ben ocak üzerinde döndüre,döndüre kısık ateşte 40-45 dakikada pişirdim, lakin ocakta pişirince aksi yüz etmeniz için birebir ebatta 2. bir tepsi daha hazır bulundurun çevirmek için. Tabiki siz isterseniz.
- Fırında da 170 derecede denetimli olarak pişirebilirsiniz. Şimdiden afiyet olsun.