celikci
New member
Patlıcan Kapama Tanımı İçin Malzemeler
Not EkleTarifi Yazdır
- 500 gram kuş başı et
- 4-5 yemek kaşığı sıvı yağ
- 2 adet kırmızı biber
- 2 adet yeşil biber
- 1 adet soğan
- 1 diş sarımsak
- 1 tatlı kaşığı biber salçası
- Tuz
- Karabiber
- Pul biber
- 4 adet patlıcan
- 2 adet patates
- 2 adet domates
- 1 su bardağı sıcak su
Not EkleTarifi Yazdır
- Uygun bir tencereye etlerimizi doğrayıp suyunu salıp çekene kadar kavuralım.
- daha sonra daha sonra yağını ,salçasını, biberleri ,soğanı ve sarımsağı da ek edip karıştırmaya devam edelim.
- Baharatını da ek ettikten daha sonra kapağını kapatıp biber ve soğanlar yumuşayana kadar pişirelim, yumuşadıktan daha sonra altını kapatabiliriz.
- sonrasındasındasında patlıcanları zebra soyarak ince dilimler halinde keselim uzun olacak biçimde tuzlu suda bekletip acı suyunu bırakmasını bekleyelim ve ısıttığımız yağda kızarması için atalım, önlü artlı olacak biçimde kızartalım.
- Kağıt havlu üzerine koyarak fazla yağını alabiliriz.
- sonrasındasındasında kelepçe kek kalıbınız var ise yada sıkı tutacak kalıbınız var ise kullanabilirsiniz ben borcam tercih ettim kalıbım olmadığı için .
- Patlıcanları yarısı dışta yarısı içte kalacak biçimde yerleştirelim ve patatesleri epeyce kalın ve ince olmaya biçimde dilimleyip tabanına yerleştirelim.
- Domatesleri rendeleyelim ve patatesleri üzerini kapatacak biçimde etleri yerleştirelim .
- Rende yaptığımız domatesi de ek ederek daha sonrasında yine patates yerleştirip patlıcanları kapatmaya başlayalım .
- Bir bardak sıcak suda ekleyip 200 derece ısıtılmış fırına gönderelim, üzeri kızarıncaya kadar pişirelim.
- Fırından çıkardıktan daha sonra kelepçe kalıp işe kelepçesini açıp çıkarabilirsiniz ben borcam da kullandığım için çıkarmadım isteğinize bağlı deneyecek olanlara şimdiden afiyet olsun.