Oculus Quest 2 Yeni VR Aksesuarı Geliştirdi!

anlatamadım

New member
VR üreticileri ve AR-GE grupları eserin sürükleyici tecrübesini geliştirmenin yollarını arıyorlar. İşte bugün bir küme Avustralyalı araştırmacı sözün tam manasıyla nefesinizi kesece yeni bir VR aksesuarı geliştirdi. Salzburg Uygulamalı Bilimler Üniversitesi’ndeki bir araştırma grubu, kısa mühlet evvel AirRes Mask isimli bir eser olan Oculus Quest 2 için eşsiz bir aksesuar tanıttı.

Öbür VR aksesuarlarına bakılırsa pek farklı bir görünüme sahip olan bu etraf ünitesi, bir kişinin nefes alışını bir girdi formülü olarak kullanmayı ve “artan etkileşim düzeyleri ve oldukcalu duyusal uyarım” sağlamayı amaçlıyor.

AirRes Mask oyun esnasında nefesinizi denetim ediyor

Aşağıda da gorebileceğiniz üzere bir görüntü yayınlayan araştırma grubu eserin birtakım özelliklerine dair örneklerle açıklama yapıyor. Bu aygıt, bir mızıkaya üflemeden ve bir silahı hedeflerken nefes alışverişinizi düzenlemeye kadar biroldukça özelliğe sahip. beraberinde VR dünyasındaki görünümünüzü de direkt etkileyen “olumsuz çevresel şartlar üzere bağlamsal ayrıntıları iletmek için nefes alma direnci” sunan bir özelliğe de sahip.

AirRes Mask ismi verilen bu eser, boğulma hissini gerçekmiş üzere yaşatan yarım yüz teneffüs aygıtı, sensör ve direnç diski ile donatılmıştır. Araştırma takımı AirRes Mask’ın tanıtım görüntüsündeki bu yangın simülasyonunun maksadını değişen teknolojinin güçlü çevresel şartları güçlü çevresel şartları ne kadar gerçekçi bir biçimde kopyaladığını göstermek için sanal bir yangınla gayret gösterisini kullanarak “gerçek vakitli teneffüs direncini” simüle etmek olarak açıklıyor.

Bu demoda, duman sanal alanınızı kısa müddette dolduruyor ve AirRes Mask, bu hissi simüle etmek için nefesinizi kısıtlayarak VR dünyasındaki karakterinizin dayanıklılığını da azaltıyor. Yangın söndürüldükten daha sonra AirRes Mask hava akışınızı geri yüklüyor. Gerçek ömür şartlarını daha yeterli simüle etmek için kullanıcının gerilim düzeyini bile artıran bu eser şimdilik deher neysel bir teknoloji eseri olduğundan, yakın vakitte satın alınabilmesi pek mümkün değil üzere görünüyor.