Microsoft, Xbox’ı Küçük Bir Aygıta Taşımaya Çalışıyor!

anlatamadım

New member
ABD merkezli teknoloji devi Microsoft, birkaç yıldır bir hayli oyuncuyu heyecanlandıran bir sav ile gündemdeydi. Söylentilere bakılırsa şirket, Xbox Cloud Gaming hizmeti için ufak bir aparat geliştirmeye çalışıyordu. Televizyonlara direkt bağlanabilen bu aparat, Microsoft’un bulut oyun hizmeti için uygun fiyatlı bir alternatif eser olarak karşımıza çıkıyordu. yıllar boyunca tezler kapsamında gündeme gelen aygıt, artık değerli bir gelişme ile karşımıza çıktı.

Bundan birkaç ay evvel Xbox’la ilgili bir sızıntı yaşanmış, “Keystone” olarak isimlendirilen bir eser kaynak kodlarda görüntülenmişti. bir müddetdir tezler kazanında kaynayan Keystone, bu sefer bir Microsoft sözcüsünün gündemine geldi. Hususla ilgili açıklamalarda bulunan sözcü, oyuncuların Xbox Cloud Gaming’e kolaylıkla bağlanmasını sağlayacak bir Xbox modeli üzerinde çalıştıklarını doğruladı. Üstelik bu eserin kod ismi nitekim de Keystone’du.

Keystone, TV yahut monitörlere bağlanan küçük bir aparat olacak

*Görsel temsilidir.

Microsoft’un oyun tutkunları için üzerinde çalıştığı Keystone, ufak bir aygıt olacak. Microsoft sözcüsü, bu eserin monitör ve TV’lere direkt bağlanabileceğini söz ediyor. Fakat Xbox Keystone, şu an piyasaya sürülmek için hazır değil. Eser için “Xbox Cloud Gaming’i dünya çapında daha fazla oyuncuya sunmamıza imkan sağlayacak yeni bir yaklaşım…” cümlesini kullanan sözcü, Keystone’un hala geliştirme sürecinde olduğunu ve piyasaya sürülmesi için biraz daha vakte gereksinim olduğunu söz ediyor.

Keystone için katılaşmış bir şey olmasa da bu eserin sadeleştirilmiş Windows ya da direkt Xbox işletim sistemiyle çalışacağı düşünülüyor. Lakin mühendisler, bu eserde Android işletim sistemi de tercih edebilirler. Şayet bu biçimde bir şey olursa Netflix ve Spotify üzere uygulamaların da önü açılmış olur. Bunun gerçekleşmesi durumunda Keystone, sadece Xbox Cloud Gaming’e özel bir aygıt olmaz ve Xiaomi Mi TV Stick üzere eserlere direkt rakip olabilir. Yapılacak açıklamalar, bu meçhullüğü gidermiş olacak.