anlatamadım
New member
Apple iPadOS işletim sistemini iOS 13 ile birlikte kullanıma sunmuştu. Bu yeni işletim sistemi iPad kullanıcılarının çok mutlu kaldığı özelliklere de sahiptir. iPad’lere mahsus olan bu işletim sistemi kullanıcıların tabletlerindeki bir hayli özel bilhassa birlikte birinci kere 2019 yılında ömrümüze girmişti.
Apple iPad’lerin işletim sisteminin yeni sürümü olan iPadOS 16 geçtiğimiz aylarda tanıtılmıştı. Tabletlerin kullanmasını çok kolaylaştıran ve aygıta has yeni özelliklere sahip olan iPadOS 16, bugün yeni bir güncelleme aldı ve bilhassa de M1 işlemciye sahip iPad’ler için bir dizi yeni özellik kullanıcılara sunuldu. Herkese açık olan beta sürümle kullanıcılara sunulan bu yeni özelliklere gelin yakından bakalım.
iPadOS 16 ve M1 iPad kullanıcılarının en epey sevdiği özellik Stage Manager
iPadOS 16 ile bir arada iPad kullanıcılarına sunulan Stage Manager, M1 iPad Air ve M1 iPad Pro’ya özel güncellemeler. İşte bu iPadOS 16 özelliğiyle yapabilecekleriniz:
M1 işlemciye sahip iPasOS 16 işletim sistemine sahip iPad’ler için gelen bir öteki değerli özellik ise özel harici ekran takviyesi oldu. Apple’ın deklare ettiğı üzere, 6K’ya kadar çözünürlüklere sahip M1 çipi ile iPad Pro’ya tam harici ekran takviyesi geliyor. Bu, iPad’inizde ve harici ekranınızda farklı uygulamaları birebir anda çalıştırabileceğiniz manasına geliyor. Yen güncellemeyle birlikte şunları da yapabilirsiniz:
Bir M1 iPad’iniz olsa bile, Apple bir özelliği yeni ekran modlarıyla daha büyük iPad’lere sunduğu için iPadOS 16’da bulunan tüm özelliklere sahip olacağınız manasına gelmiyor. Lakin 12,9 inç boyutunda bir M1 işlemcili iPad Pro’nuz var ise şu özelliklere sahip olabilirsiniz.
Apple iPad’lerin işletim sisteminin yeni sürümü olan iPadOS 16 geçtiğimiz aylarda tanıtılmıştı. Tabletlerin kullanmasını çok kolaylaştıran ve aygıta has yeni özelliklere sahip olan iPadOS 16, bugün yeni bir güncelleme aldı ve bilhassa de M1 işlemciye sahip iPad’ler için bir dizi yeni özellik kullanıcılara sunuldu. Herkese açık olan beta sürümle kullanıcılara sunulan bu yeni özelliklere gelin yakından bakalım.
iPadOS 16 ve M1 iPad kullanıcılarının en epey sevdiği özellik Stage Manager
iPadOS 16 ile bir arada iPad kullanıcılarına sunulan Stage Manager, M1 iPad Air ve M1 iPad Pro’ya özel güncellemeler. İşte bu iPadOS 16 özelliğiyle yapabilecekleriniz:
- bir daha boyutlandırılabilir pencereler: Birden hayli işi birebir anda yapabilmenizi sağlayan bu bilhassa açtığınız pencereleri ve sekmeleri bir daha boyutlandırabilirsiniz.
- Merkez uygulama: Kullandığınız uygulamayı tam ekran yapmadan da kullanabilme imkanı sunan bu özellik yardımıyla üzerinde çalıştığınız uygulama penceresi bariz bir biçimde ekranın merkezin yer alıyor ve öbür açık uygulamalar yahut pencereler son kullanımla vaktine göre sol tarafta sıralanıyor.
- Örtüşen pencereler: Farklı boyutlarda örtüşen pencereler oluşturarak ülkü çalışma alanınızı rahatça düzenleyebilir ve rahatça kullanabilirsiniz.
- Uygulamaları bir arada gruplama: Üst üste farklı boyutlarda pencereler açabilir, pencereleri kenarından sürükleyip bırakabilir ya da daha süratli ve esnek bir tecrübe için uygulamaları gruplandırarak Dock’ta uygulamaları çalıştırabilirsiniz.
M1 işlemciye sahip iPasOS 16 işletim sistemine sahip iPad’ler için gelen bir öteki değerli özellik ise özel harici ekran takviyesi oldu. Apple’ın deklare ettiğı üzere, 6K’ya kadar çözünürlüklere sahip M1 çipi ile iPad Pro’ya tam harici ekran takviyesi geliyor. Bu, iPad’inizde ve harici ekranınızda farklı uygulamaları birebir anda çalıştırabileceğiniz manasına geliyor. Yen güncellemeyle birlikte şunları da yapabilirsiniz:
- Uygulamalara harici ekrandan erişin: Favori uygulamalarınıza ve en son kullandığınız uygulamalara Dock’tan erişebilir yahut istediğiniz uygulamayı daha süratli bulmak için Uygulama Kitaplığı’nı kullanabilirsiniz.
- iPad ve harici ekran içinde sürükleyip bırakın: iPadOS 16 çalıştıran M1 iPad kullanıcıları, belgeleri ve pencereleri iPad Pro’larından harici ekrana sürükleyip bırakabilir yahut bunun aksisini iPad’lerine yapabilirler.
Bir M1 iPad’iniz olsa bile, Apple bir özelliği yeni ekran modlarıyla daha büyük iPad’lere sunduğu için iPadOS 16’da bulunan tüm özelliklere sahip olacağınız manasına gelmiyor. Lakin 12,9 inç boyutunda bir M1 işlemcili iPad Pro’nuz var ise şu özelliklere sahip olabilirsiniz.
- Referans Modu: Sıvı Retina XDR ekranlı 12,9 inç iPad Pro’nun tanınan renk standartları ve görüntü formatları için referans renk sağlamasına imkan tanıyor.
- Sidecar ile Referans Modu: iPad Pro’yu Mac’iniz için ikincil referans ekranı olarak kullanmanızı sağlıyor.