Koreograf John Neumeier ile işbirliği askıya alındı

Erdemitlee

Global Mod
Global Mod
Ev
tiyatro
Kopenhag’da Skandal: Koreograf John Neumeier ile işbirliği sona erdi

Balenin duayeni John Neumeier ve Kopenhag Kraliyet Balesi’nin kumpanyası “Othello”nun iptal edilmesinden sonra ortak bir dil bulamıyor.

Ulrich Seidler

John Neumeier, Hamburg Balesi'nde bale yönetmeni ve şirketin baş koreografı.

John Neumeier, Hamburg Balesi’nde bale yönetmeni ve şirketin baş koreografı.dpa/Christian Charisius

Sahne, onu en az iki sanatsal özgürlük koruması katmanıyla saran bağlamından koparılmıştır. Her şeyden önce bu sahne, dünyanın kanun ve göreneklerinin geçerli olmadığı bir sahnede geçmektedir ve orada bile sahnede görülen bir rüyanın görüntüsü olduğu için kurmaca gerçekliğe ait değildir: 83 yaşındaki Hamburglu bale yönetmeni John Neumeier’in koreografisindeki sevilen Othellos Desdemona’nın hayalidir. Ve bu rüyada Othello yerli bir savaşçı gibi dans ediyor.

Yıllarca süren karamsar tartışmalardan sonra, Neumeier’e göre, birden fazla düzeyde düşünmenin bile, incitici ırkçı klişeleri yeniden üretme suçlamasına karşı koruma sağlayamayacağı açık olmalıdır. Kopenhag Kraliyet Balesi’nden dansçılar protesto etti ve bunun yerine ev, Neumeier’in “Bir Yaz Gecesi Rüyası”nı repertuarına koydu.

dpa tarafından bildirildiği üzere anlaşmazlık çözülmedi. Neumeier bir “Yaz Gecesi Rüyası” provasından önce Othello’sunu bir kez daha savunduğunda ve sansürden bahsettiğinde bir skandal çıkmış olmalı. “‘Vahşi Savaşçı’nın konseptini ve dramaturjik amacını açıkladım ve bu rolü yaratmak için kullandığım Afrika av dansları üzerine yaptığım araştırmayı anlattım ve gösterdim.” Bunu yaparak kimseyi incitmiş gibi görünmüyor bile. sonraki provayı uyumlu bulduğunu fark etmiş olması.

uyumlu değil!

Çarşamba günü, balenin planlanan işbirliğini iptal ettiği bir e-posta aldı ve Neumeier bunu bale ile 60 yıl öncesine dayanan “uzun, uyumlu, verimli ve dostane” bir ilişkinin sonu olarak yorumladı. bir mola.

Kuşakların birbirini anlamıyor gibi görünmesi üzücü, kurum ve sanatçıların kendi içindeki çelişkilerini çözememeleri can sıkıcı ve bunun için seyircinin cezalandırılması aslında kabul edilemez. Orada bile değildi ve yine de söz sahibi olmayı çok isterdi.