Konyaspor Teknik Yöneticisi İlhan Palut: Çok grubun tepe çabası vereceğini düşünüyorum

Erdemitlee

Global Mod
Global Mod
Konyaspor, Spor Toto Harika Lig’in 10. haftasında Gaziantep FK’yı konuk edeceği maçın hazırlıklarına Teknik Yönetici İlhan Palut idaresinde devam ediyor. Konya Büyükşehir Belediye Stadı’nda yapılan idman öncesi İlhan Plaut ve futbolculardan Guilherme Sitya basın mensuplarına açıklamalarda bulundu.

Gaziantep FK maçı çalışmalarının hafta başından beri sürdüğünü hatırlatan Palut, “Bugün stadımızda taktik idman yapacağız. İnşallah yarın yapacağımız idmanla da maçın hazırlıklarını tamamlamış olacağız. Calvo sarı kart cezalısı olmasından dolayı, Cebrail de sakatlığından dolayı bu maçta kullanamayacağımız oyuncular. Onun haricinde kadromuz tam takım olarak çalışmalarını sürdürüyor. Gaziantep grubu, lige fazlaca uygun bir başlangıç yapan, son haftalarda istediği sonuçları alamayan bir kadro. Lakin takımına baktığınız vakit hakikaten çok potansiyelli, kalitesi yüksek oyunculara sahip. Onun için son derece dikkatli olmamız gereken bir maç. Çok düzgün çaba etmemiz, coşkulu oynamamız gereken bir maç. Onun çalışmalarını yapıyoruz. İnşallah kendi alanımızda hoş bir oyun, hoş bir sonuçla bu maçtan ayrılırız” formunda konuştu.

“EN YANLIŞSIZ 11’İ ÇIKARMAYA ÇALIŞACAĞIZ”
Gaziantep FK maçında takımda aşikâr başlı değişiklikler olabileceğini belirten Palut, “esasen takımımıza baktığınız vakit geniş çaplı grubu bir anda değiştirecek yapımız yok. Evet 1-2 değişiklik tahminen olabilir. Yarınki idmandan daha sonra bunu kararlaştıracağız, grubumla toplantı yapacağız. En gerçek 11’i çıkarmaya çalışacağız. Lakin hayli büyük değişiklikler olacağını şu anda düşünmüyorum” sözlerini kullandı.

“ÇOK KADRONUN TEPE ÇABASI VERECEĞİNİ DÜŞÜNÜYORUM”

Ligdeki tepe yarışında erken kopmaların yaşanacağını düşünmediğini aktaran Palut, “Uzun mühlet ligin üstünün 6-7 kadroyla süreceğini düşünüyorum. Bu da aslında hem ligimizin kalitesi birebir vakitte yarışın daha izlenir, heyecanlı olması ismine hoş bir durum. Bu sene epeyce grubun tepe çabası vereceğini düşünüyorum. İnşallah biz de istikrarlı bir gidişle üst sıraları hedefleyen bir grup olarak devam ederiz lige” biçiminde konuştu.
Devre içinde transfer yapılıp yapılmayacağı ile ilgili konuşan Palut, “Transfer fazlaca dinamik bir müddetç. Şu anda kimi epeyce âlâ gördüğünüz mevkilerde de bir anda transfere gereksinim duyabiliyorsunuz. Bugün şad olmadığınız mevkiler birinci yarının sonuna kadarki maçlarda atağa geçebiliyor. Bir biçimde orada transfer defterini kapatabiliyorsunuz. Lig biraz daha ilerlesin durumlara bakarız. esasen idaremizle değerlendireceğimiz bir konu” değerlendirmesini yaptı.

GUILHERME SİTYA: “3 PUAN İSTİYORUZ”

Gaziantep FK maçının güç olacağını söyleyen Guilherme de, “Gaziantep maçı sürekli güç oluyor lakin bu sefer konutumuzda oynamanın avantajını kullanacağız. Bu maçtan 3 puan istiyoruz ki lig tablosunda üstte kalabilelim. Son hafta ekip olarak son dakikaya kadar maçı bırakmayıp hayli âlâ bir grup ruhu ortaya koymuş olduk” sözlerini kullandı.

“100 MAÇA ULAŞMAK HOŞ BİR DUYGU”

Guilherme, Gaziantep FK maçıyla birlikte yeşil-beyazlı formayla 100. maçına çıkacağı ve neler hissettiği hakkında gelen soruya, “Aslında bunun farkında değildim. Toplumsal medyada bir taraftar beni etiketleyince bunu görmüş oldum. 3 yıldır buradayım, hayli memnunum. Benim için hayli kıymetli ancak daha değerlisi doğal ki de 3 puanı almak, galip gelmek. Onun haricinde 100 maça ulaşmak hoş bir duygu” yanıtını verdi.

“BU YARIŞTA YER ALMAK İSTİYORUZ”
Harika Lig’in güç bir maratondan oluştuğunu kaydeden Guilherme, “Biroldukça kadro epeyce güçlü. Bizimle birlikte bu maratonda yarışan biroldukca ezeli kuvvetli rakip var. Konyaspor da bu kuvvetli rakipler içinde kuvvetli bir öge olduğunu almış olduğu sonuçlarla birlikte gösteriyor. Ligin sonuna kadar toplayabildiğimiz kadar 3 puanlarla bu yarışta yer almak istiyoruz” diye konuştu.