Galatasaray’a geliyor mu? Okan Buruk’tan flaş açıklama

Erdemitlee

Global Mod
Global Mod
Galatasaray, Inter, Beşiktaş üzere üst seviye gruplarda forma giyen Okan Buruk, Akhisarspor ile kazandığı Türkiye Kupası’nın akabinde teknik yöneticilik mesleğinin en büyük muvaffakiyetini 2019-20 döneminde Başakşehir’i şampiyon yaparak hayatıştı.

48 yaşındaki hoca, 29 Ocak 2021’de turuncu-lacivertlilerle yollarını ayırdıktan daha sonra biroldukca ekiple ismi anıldı fakat o daima sessiz kaldı. Şimdilerde ise altyapısında futbola başladığı Galatasaray için gündemde. Okan Buruk sessizliğini Sabah’a bozdu. İşte Okan Buruk’un açıklamalarından öne çıkanlar…

Hocam uzun vakittir sesiniz soluğunuz çıkmıyor. Öncelikle nasılsınız, neler yapıyorsunuz?

Benim için bir yenilenme, dinlenme, kimi şeyleri gözden geçirme devri oldu. Dışarıdan kimi vakit birtakım şeyleri daha net görüyorsun. bir müddetdir Paris’teydim.

Galatasaray, Inter, Beşiktaş üzere üst seviye kadrolarda forma giyen Okan Buruk, Akhisarspor ile kazandığı Türkiye Kupası’nın akabinde teknik yöneticilik mesleğinin en büyük muvaffakiyetini 2019-20 döneminde Başakşehir’i şampiyon yaparak hayatıştı.

48 yaşındaki hoca, 29 Ocak 2021’de turuncu-lacivertlilerle yollarını ayırdıktan daha sonra biroldukça ekiple ismi anıldı fakat o daima sessiz kaldı. Şimdilerde ise altyapısında futbola başladığı Galatasaray için gündemde. Okan Buruk sessizliğini Sabah’a bozdu. İşte Okan Buruk’un açıklamalarından öne çıkanlar…

Hocam uzun vakittir sesiniz soluğunuz çıkmıyor. Öncelikle nasılsınız, neler yapıyorsunuz?

Benim için bir yenilenme, dinlenme, birtakım şeyleri gözden geçirme periyodu oldu. Dışarıdan kimi vakit birtakım şeyleri daha net görüyorsun. bir müddetdir Paris’teydim.

Mesleğinizdeki en uzun ayrılık bu mu?

2-3 aylık ortalar olmuştu fakat bu en uzun orta oldu. Akhisar’la Türkiye Kupası sevinci hayatıştık, Başakşehir daha sonrası şampiyon olmuş bir hoca olarak hakikat bir projenin ortasında bulunmam gerekiyor diye düşünüyorum. Bunun için bekledim ve en uygun proje için de bekliyorum.

Bu süreçte teklifler aldınız mı?

Üstün Lig’den ve yurt haricinden biroldukca teklif aldım. Yüzde yüz istediğim bir proje ve üst gerçek bir adım atmak için bekledim. Çalışmayı seviyoruz fakat kimi vakit beklemek gerek. Lakin saha kenarında olmayı özledim. Bu süreçte maçları genelde televizyondan izledim…

Seçim sürecinde isminiz Galatasaray’la anılmaya başlandı. Teklif gelirse yanıtınız ne olur?

Galatasaray altyapısından yetişmiş, o formaya uzun yıllar hizmet etmiş ve büyük muvaffakiyetler elde etmiş bir futbolcu olarak, teknik adamlık mesleğimde de ismimin Galatasaray için geçmesi memnunluk verici. Ben o tesislere 11 yaşında girdim, 18 sene oynadım. daha sonra İtalya maceram oldu. Gittim, geldim. 2008’de şampiyon olarak ayrıldım. Bu saatten daha sonra yaşayacağım en büyük memnunluk da Galatasaray teknik yöneticiliği olur. Bir seçim süreci var. Adayların kimi tercih edeceği belirli değil ancak adımın geçmesi hoş. Bana da hem sokakta hem toplumsal medya üzerinden taraftarların büyük bir dayanağı, ilgisi var. Bunun için de bu biçimde bir nazaranv verilirse Galatasaray’ın geleceği için adımlar atmaktan, maddi-manevi bir şey düşünmeden hizmet etmekten memnunluk duyarım.

Mesleğinizdeki en uzun ayrılık bu mu?

2-3 aylık ortalar olmuştu lakin bu en uzun orta oldu. Akhisar’la Türkiye Kupası sevinci hayatıştık, Başakşehir daha sonrası şampiyon olmuş bir hoca olarak yanlışsız bir projenin ortasında bulunmam gerekiyor diye düşünüyorum. Bunun için bekledim ve en uygun proje için de bekliyorum.

Bu süreçte teklifler aldınız mı?

Muhteşem Lig’den ve yurt haricinden biroldukça teklif aldım. Yüzde yüz istediğim bir proje ve üst yanlışsız bir adım atmak için bekledim. Çalışmayı seviyoruz lakin kimi vakit beklemek gerek. Lakin saha kenarında olmayı özledim. Bu süreçte maçları genelde televizyondan izledim…

Seçim sürecinde isminiz Galatasaray’la anılmaya başlandı. Teklif gelirse yanıtınız ne olur?

Galatasaray altyapısından yetişmiş, o formaya uzun yıllar hizmet etmiş ve büyük muvaffakiyetler elde etmiş bir futbolcu olarak, teknik adamlık mesleğimde de ismimin Galatasaray için geçmesi memnunluk verici. Ben o tesislere 11 yaşında girdim, 18 sene oynadım. daha sonra İtalya maceram oldu. Gittim, geldim. 2008’de şampiyon olarak ayrıldım. Bu saatten daha sonra yaşayacağım en büyük memnunluk da Galatasaray teknik yöneticiliği olur. Bir seçim süreci var. Adayların kimi tercih edeceği aşikâr değil lakin adımın geçmesi hoş. Bana da hem sokakta hem toplumsal medya üzerinden taraftarların büyük bir takviyesi, ilgisi var. Bunun için de bu biçimde bir vazife verilirse Galatasaray’ın geleceği için adımlar atmaktan, maddi-manevi bir şey düşünmeden hizmet etmekten memnunluk duyarım.

Sizin şampiyon yaptığınız Başakşehir’de artık teknik yöneticilik koltuğunda uzun yıllar bir arada futbol oynadığınız Emre Belözoğlu oturuyor. Belözoğlu’nun hocalığını beğeniyor musunuz?

Emre hocanın Fenerbahçe performansı da fazlaca düzgündü. Bir maç kazansa şampiyon olacaktı. Başakşehir performansı da mükemmel bir çıkışla başladı. Devamında inişli-çıkışlı bir grafiğe döndü. Lakin oyun kalitesi başta olmak üzere Başakşehir’de birfazlaca şeyi değiştirdiğini gördük. Taktiksel olarak da birebir kanıdayım.

Fenerbahçe, İsmail Kartal’la devam etmeli mi sizce?

Arda Güler başta olmak üzere genç oyuncular epey konuşulmaya başlandı. 8+3’ün devam etmesi gençleri maniler mi?

Arda Güler o denli bir çıktı ki hangi ekip taraftarı olursanız olun onu izlemek istiyorsunuz. Yetenekli fubolcu çıkıp, kendini gösterip oynuyor. Biz onları yabancı kuralına bağlarsak yanlış olur. Bizim ıstırabımız oyunculara mühlet vermemek. Onlara güvenmemiz gerekiyor. Yalnızca A grup olarak düşünüyoruz lakin dünyada uygulanan genç oyuncuların gelişmenini gösteren liglerde oynayan ikinci gruplar. Bir tek Türkiye bunu uygulamıyor. TFF’nin birinci yapması gereken, ikinci kadroların liglere sokulması. Altyapılarda tesisleşmeye yatırım da koşul.

Sizin şampiyon yaptığınız Başakşehir’de artık teknik yöneticilik koltuğunda uzun yıllar birlikte futbol oynadığınız Emre Belözoğlu oturuyor. Belözoğlu’nun hocalığını beğeniyor musunuz?

Emre hocanın Fenerbahçe performansı da epeyce uygundu. Bir maç kazansa şampiyon olacaktı. Başakşehir performansı da süper bir çıkışla başladı. Devamında inişli-çıkışlı bir grafiğe döndü. Lakin oyun kalitesi başta olmak üzere Başakşehir’de biroldukça şeyi değiştirdiğini gördük. Taktiksel olarak da tıpkı fikirdeyim.

Fenerbahçe, İsmail Kartal’la devam etmeli mi sizce?

Arda Güler başta olmak üzere genç oyuncular epey konuşulmaya başlandı. 8+3’ün devam etmesi gençleri mahzurlar mi?

Arda Güler o denli bir çıktı ki hangi kadro taraftarı olursanız olun onu izlemek istiyorsunuz. Yetenekli fubolcu çıkıp, kendini gösterip oynuyor. Biz onları yabancı kuralına bağlarsak yanlış olur. Bizim problemimiz oyunculara müddet vermemek. Onlara güvenmemiz gerekiyor. Yalnızca A kadro olarak düşünüyoruz fakat dünyada uygulanan genç oyuncuların gelişmenini gösteren liglerde oynayan ikinci gruplar. Bir tek Türkiye bunu uygulamıyor. TFF’nin birinci yapması gereken, ikinci kadroların liglere sokulması. Altyapılarda tesisleşmeye yatırım da kural.

Son periyotta yabancı hocaya yönelim var. A Ulusal Grup, Beşiktaş, G.Saray üzere… Nasıl yorumlarsınız?

Son devirde yabancı hocaya yönelim var. A Ulusal Ekip, Beşiktaş, G.Saray üzere… Nasıl yorumlarsınız?