GALATASARAY HABERLERİ – Okan Buruk’tan flaş sözler! Icardi, Mertens ve Dembele…

Erdemitlee

Global Mod
Global Mod
Galatasaray Teknik Yöneticisi Okan Buruk, transfer için şu anda net görüştükleri kimse olmadığını söylemiş oldu. Buruk, Arjantinli futbolcu Mauro Icardi tedavi sürecinde her şeyin kendi denetiminde olduğunu söz etti.
Galatasaray Teknik Yöneticisi Okan Buruk, Antalya kampında basın mensuplarıyla bir ortaya geldi. Buruk, ekibinin ligdeki performansı, oyuncular ve kamptaki son durum üzere birfazlaca husus hakkında bilgiler verdi. Buruk, genç oyuncularından şad olduğunu belirterek, “Sakatlıklar, ulusal grup serüveni ve hastalıklar oldu. Bu süreçte biroldukca genç oyuncuyu kampa getirdik. Hepsinden çok mutluyuz. Sakatlıklar olmasa da oynatacaktık ancak akademide bulunan oyuncularımız ne kadar epeyce mühlet alırsa bizim için o kadar sevindirici olur. Geleceğimiz sağlam, genç oyunculardan bir tane birinci 11 çıkabilir” tabirlerini kullandı.

“GEÇEN DÖNEMDEN ÇOK AZ OYUNCU VAR”
Grubunun ligdeki durumu hakkında açıklamalarda bulunan Buruk, fikstür sıkıntı olduğunu tabir ederek, “Yeni bir ekibiz ve geç oluştuk. İdarenin gelişi, benim başlamam ayrıyeten oyuncuların gelişi geç oldu. Transferin son günü 5 transfer yaptık ancak başımızda daima kazanmak vardı. En üstte olabilmek kıymetliydi. Fikstür olarak da bizim için zordu. 8 deplasman, 5 iç saha maçı oynadık. İkinci yarı bizim için avantaj olacak. Puan olarak daha yükseğini alabilirdik ancak ortaya başa baş girmemiz bizim için değerliydi. Birinci 11’i, giren ve çıkanları, rotasyonları oturttuk. Geçen seniçin elimizde bir takım yok. Fenerbahçe’nin bir takımı vardı ve üzerine koydu. Trabzonspor bir değişime girdi. Biz yeni bir takım oluşturduk. Birinci 11’e baktığımızda geçen dönemden fazlaca az oyuncu var. Birtakım maçlarda kısım bölüm yeterli oynadık lakin Başakşehir maçında skordan bağımsız olarak daha uzun mühlet güzel performans gösterdik. Skorun yanında oyunun hiç bir dakikasında önde baskıdan, konuma girmekten vazgeçmedik. Maçın sonuna kadar dinamizmimiz, hırsımız ve isteğimiz vardı. Alanyaspor maçında da 10 kişi kalana kadar güzeldik. Beşiktaş maçında 2-1’den daha sonra oyunu domine ettik. Denetim ettiğimiz oyunu devam ettirmemiz gerekiyor. Artık orta oldu, oyuncular ulusal ekiplere gitti, sakatlıklar oldu ancak bıraktığımız yerdeki performansı en kısa vakitte yakalamamız gerekiyor” tabirlerini kullandı.

“ICARDİ KONUSUNDA HER ŞEY BENİM KONTROLÜMDE”
Arjantinli futbolcu Mauro Icardi’nin daima gündeme geldiğini söyleyen Okan Buruk, “Her şey benim denetimimde gelişiyor. Kontrolümün haricinde olan bir şey yok. Sonuçta elimizde robotlar yok. Hepsinden birebir şeyi bekleyemeyiz. Değerli olan oyuncuları ortamızda ve canlı tutmak. Bazısının özel ömrüyle ilgili, bazısının ruhsal sorunu oluyor. Hepsini kabul edip, onlara hakikat bir biçimde yaklaşarak, onları ekibin ortasında tutmamız gerekiyor. İsim olarak en yüksek mesleğe sahip oyuncular bizde. Hepsi düzgün karakterler ve şanslı olduğum nokta bu. Icardi’de epeyce çalışkan bir oyuncu. Sakatlanmadan evvel 5 gün epey âlâ çalıştı. Bir topuk pası verirken art adalede sorun oluştu. Karakter olarak arkadaşlarıyla uygun. kimi vakit dışarıdan oyuncular yanlış değerlendirilebiliyor. Ekibi sahiplendi, seyirci ile epeyce yakın. Icardi buraya epey çabuk alıştı lakin sakatlık yaşadı. niye burada tedavi olmadığı konuşuluyor. Dünyada bu var, kimi oyuncular sakatlandığında istediği yerde tedavi olmayı kontratlarına yazıyor. Her şey bizim denetimimizde. Bizim için kıymetli olan oyuncunun yeterli dönmesi” dedi.

Galatasaray Teknik Yöneticisi Okan Buruk, transfer için şu anda net görüştükleri kimse olmadığını söylemiş oldu. Buruk, Arjantinli futbolcu Mauro Icardi tedavi sürecinde her şeyin kendi denetiminde olduğunu söz etti.
Galatasaray Teknik Yöneticisi Okan Buruk, Antalya kampında basın mensuplarıyla bir ortaya geldi. Buruk, grubunun ligdeki performansı, oyuncular ve kamptaki son durum üzere biroldukca husus hakkında bilgiler verdi. Buruk, genç oyuncularından şad olduğunu belirterek, “Sakatlıklar, ulusal ekip serüveni ve hastalıklar oldu. Bu süreçte biroldukca genç oyuncuyu kampa getirdik. Hepsinden epey mutluyuz. Sakatlıklar olmasa da oynatacaktık lakin akademide bulunan oyuncularımız ne kadar fazlaca müddet alırsa bizim için o kadar sevindirici olur. Geleceğimiz sağlam, genç oyunculardan bir tane birinci 11 çıkabilir” sözlerini kullandı.

“GEÇEN DÖNEMDEN ÇOK AZ OYUNCU VAR”
Grubunun ligdeki durumu hakkında açıklamalarda bulunan Buruk, fikstür sıkıntı olduğunu söz ederek, “Yeni bir grubuz ve geç oluştuk. İdarenin gelişi, benim başlamam ayrıyeten oyuncuların gelişi geç oldu. Transferin son günü 5 transfer yaptık fakat başımızda daima kazanmak vardı. En üstte olabilmek kıymetliydi. Fikstür olarak da bizim için zordu. 8 deplasman, 5 iç saha maçı oynadık. İkinci yarı bizim için avantaj olacak. Puan olarak daha yükseğini alabilirdik lakin ortaya başa baş girmemiz bizim için kıymetliydi. Birinci 11’i, giren ve çıkanları, rotasyonları oturttuk. Geçen seniçin elimizde bir takım yok. Fenerbahçe’nin bir takımı vardı ve üzerine koydu. Trabzonspor bir değişime girdi. Biz yeni bir takım oluşturduk. Birinci 11’e baktığımızda geçen dönemden epey az oyuncu var. Kimi maçlarda kısım bölüm güzel oynadık lakin Başakşehir maçında skordan bağımsız olarak daha uzun müddet düzgün performans gösterdik. Skorun yanında oyunun hiç bir dakikasında önde baskıdan, duruma girmekten vazgeçmedik. Maçın sonuna kadar dinamizmimiz, hırsımız ve isteğimiz vardı. Alanyaspor maçında da 10 kişi kalana kadar uygunduk. Beşiktaş maçında 2-1’den daha sonra oyunu domine ettik. Denetim ettiğimiz oyunu devam ettirmemiz gerekiyor. Artık orta oldu, oyuncular ulusal ekiplere gitti, sakatlıklar oldu ancak bıraktığımız yerdeki performansı en kısa vakitte yakalamamız gerekiyor” sözlerini kullandı.

“ICARDİ KONUSUNDA HER ŞEY BENİM KONTROLÜMDE”
Arjantinli futbolcu Mauro Icardi’nin daima gündeme geldiğini söyleyen Okan Buruk, “Her şey benim denetimimde gelişiyor. Kontrolümün haricinde olan bir şey yok. Sonuçta elimizde robotlar yok. Hepsinden birebir şeyi bekleyemeyiz. Değerli olan oyuncuları ortamızda ve canlı tutmak. Bazısının özel hayatıyla ilgili, bazısının ruhsal sorunu oluyor. Hepsini kabul edip, onlara hakikat bir biçimde yaklaşarak, onları kadronun ortasında tutmamız gerekiyor. İsim olarak en yüksek mesleğe sahip oyuncular bizde. Hepsi âlâ karakterler ve şanslı olduğum nokta bu. Icardi’de epey çalışkan bir oyuncu. Sakatlanmadan evvel 5 gün fazlaca düzgün çalıştı. Bir topuk pası verirken art adalede sorun oluştu. Karakter olarak arkadaşlarıyla yeterli. kimi vakit dışarıdan oyuncular yanlış değerlendirilebiliyor. Grubu sahiplendi, seyirci ile hayli yakın. Icardi buraya fazlaca çabuk alıştı lakin sakatlık yaşadı. niye burada tedavi olmadığı konuşuluyor. Dünyada bu var, kimi oyuncular sakatlandığında istediği yerde tedavi olmayı kontratlarına yazıyor. Her şey bizim denetimimizde. Bizim için değerli olan oyuncunun güzel dönmesi” dedi.

“ICARDİ’NİN KALMASINI HEPİMİZ İSTERİZ”
Sarı-kırmızılıların teknik yöneticisi, ‘Icardi’nin kalmasını ister misiniz?’ sorusu üzerine, “Santrfor, Galatasaray için epey kıymetli bir konum. Hepimiz isteriz lakin erken konuşuyoruz. Dönemi bitirmek lazım. Şu anda yapılacak bir şey yok. Rashica ile de tıpkı durum oluyor. Onun da bizimle devam etmesini fazlaca isteriz. Tahminen de devam edecek ancak bu mevzular için erken” diye yanıt verdi.

“MATA VE METENS, YAŞ VE KARAKTER OLARAK ÇOK DÜZGÜN FUTBOLCULAR”
Okan Buruk, “Oyuncularla ilgili ayrıntıları almıştık. Çalıştığımız Avrupalı bir şirket var. Karakter tahliliyle ilgili raporlar aldık. Hem ben hem ekibimdekiler birebir vakitte kulübümüz fazlaca çabuk birilerine ulaşabiliyoruz. Geçen yılki PSG grubuna ulaşıp, Icardi’nin artı ve eksisini sorabiliyoruz. Mata ve Mertens, yaş ve karakter olarak hem epey uygun futbolcular birebir vakitte ağabeyler. Stadımızdan, seyircimizden, dışarıdaki coşkudan, futbol sevgisinden hayli etkileniyorlar. Bu sahiplenmede tesirli oluyor” açıklamasında bulundu.
“Portekizli futbolcu Cristiano Ronaldo üzere bir ağabey ister misiniz?” sorusuna da cevap veren Buruk, “Ne kadar uygun oyuncu olursa hocalar ister. Hocaların istemesi bitmez” tabirlerini kullandı.

“MEMNUN KALMADIĞIM MAÇ KAYSERİSPOR”
Spor Toto Üstün Lig’de mutlu kalmadığı maçın Kayserispor gayreti olduğunu aktaran Okan Buruk, “Galibiyeti de yenilgisi de kendime yazmıyorum. Bu bir grup işi. Oynattığımız futbolcular da fazlaca uygun. Daha düzgününü yapmamız lazım. ‘Bütün sorumluluğu ben aldım. Oyuncunun sorumluluğu yok.’ diyemezsiniz. Oyuncunun da sorumluluğu var. Oyuncularla ortak bir performans sergiliyoruz. Ben onları seçiyorum, çalıştırıyorum ve hazırlıyorum. Oyuncu da en yeterli performansını vermek zorunda. Onu hazırlayan, alana koyan, alanda değişiklikleri yapan kişi ben ve grubum. Kayserispor maçında istediğimiz oyun ortaya çıkmadı. Şanssız da bir maçtı. Maçın başında penaltı durumu da vardı. Mutlu kalmadığım, oyun olarak en berbat olduğumu müsabaka Kayserispor maçıydı. Oyuncular kondisyonunu son haftalara yanlışsız bulduğu için daha baskılı ve dominant oyun güzel bir biçimde ortaya çıktı. Son haftalarda önde baskımızı net bir biçimde yaptık” halinde konuştu.

“ICARDİ’NİN KALMASINI HEPİMİZ İSTERİZ”
Sarı-kırmızılıların teknik yöneticisi, ‘Icardi’nin kalmasını ister misiniz?’ sorusu üzerine, “Santrfor, Galatasaray için fazlaca değerli bir durum. Hepimiz isteriz fakat erken konuşuyoruz. Dönemi bitirmek lazım. Şu anda yapılacak bir şey yok. Rashica ile de birebir durum oluyor. Onun da bizimle devam etmesini epey isteriz. Tahminen de devam edecek lakin bu mevzular için erken” diye yanıt verdi.

“MATA VE METENS, YAŞ VE KARAKTER OLARAK ÇOK ÂLÂ FUTBOLCULAR”
Okan Buruk, “Oyuncularla ilgili ayrıntıları almıştık. Çalıştığımız Avrupalı bir şirket var. Karakter tahliliyle ilgili raporlar aldık. Hem ben hem ekibimdekiler tıpkı vakitte kulübümüz epeyce çabuk birilerine ulaşabiliyoruz. Geçen yılki PSG takımına ulaşıp, Icardi’nin artı ve eksisini sorabiliyoruz. Mata ve Mertens, yaş ve karakter olarak hem fazlaca yeterli futbolcular tıpkı vakitte ağabeyler. Stadımızdan, seyircimizden, dışarıdaki coşkudan, futbol sevgisinden çok etkileniyorlar. Bu sahiplenmede tesirli oluyor” açıklamasında bulundu.
“Portekizli futbolcu Cristiano Ronaldo üzere bir ağabey ister misiniz?” sorusuna da karşılık veren Buruk, “Ne kadar düzgün oyuncu olursa hocalar ister. Hocaların istemesi bitmez” tabirlerini kullandı.

“MEMNUN KALMADIĞIM MAÇ KAYSERİSPOR”
Spor Toto Harika Lig’de şad kalmadığı maçın Kayserispor çabası olduğunu aktaran Okan Buruk, “Galibiyeti de yenilgisi de kendime yazmıyorum. Bu bir takım işi. Oynattığımız futbolcular da epeyce uygun. Daha düzgününü yapmamız lazım. ‘Bütün sorumluluğu ben aldım. Oyuncunun sorumluluğu yok.’ diyemezsiniz. Oyuncunun da sorumluluğu var. Oyuncularla ortak bir performans sergiliyoruz. Ben onları seçiyorum, çalıştırıyorum ve hazırlıyorum. Oyuncu da en düzgün performansını vermek zorunda. Onu hazırlayan, alana koyan, alanda değişiklikleri yapan kişi ben ve grubum. Kayserispor maçında istediğimiz oyun ortaya çıkmadı. Şanssız da bir maçtı. Maçın başında penaltı konumu da vardı. Mutlu kalmadığım, oyun olarak en makûs olduğumu müsabaka Kayserispor maçıydı. Oyuncular kondisyonunu son haftalara gerçek bulduğu için daha baskılı ve dominant oyun âlâ bir biçimde ortaya çıktı. Son haftalarda önde baskımızı net bir biçimde yaptık” biçiminde konuştu.

“EMRE HOCA DÜZGÜN İŞLER YAPIYOR”
Başakşehir Teknik Yöneticisi Emre Belözoğlu ile ilgili de kanılarını söyleyen sarı-kırmızılıların teknik yöneticisi, “Maç daha sonrasında konuşmadık fakat sonuçta futbol bu. Herkes birbirini yenebiliyor. Başakşehir bu sene en güzel futbolu oynayan kadrolardan biri. Avrupa’da başarılı oldular, az gol yediler. Genel olarak Emre’yi ve Başakşehir’i başarılı buluyorum. Emre hoca güzel işler yapıyor. Futbolun ortasında bu cins skorlar var” dedi.

YUSUF DEMİR BEKLENTİSİ
Dönem başında renklerine kattıkları 19 yaşındaki futbolcuları Yusuf Demir’i pahalandıran Okan Buruk, “Yusuf ortamıza geç katılan oyunculardan biri. Kendisinden beklentimiz yüksek, değerli bir yatırım yaptık. Çok genç, oynamak isteyen bir futbolcu. 18 yaşında Barcelona görmüş bir oyuncu. O yetenek var ki Barcelona’da forma giydi. Yusuf’u bir daha Barcelona’daki düzeyine, isteğine ve motivasyonuna çekmemiz gerekiyor. Âlâ çalışıyor. Bir periyot sakatlığı oldu. Birkaç maç ondan dolayı değerlendiremedik. Birkaç maçta yabancı oyuncu kuralından dolayı oynatamadık. Hazırlık maçları Yusuf için de güzel oldu. Yabancı sorunu var. Türk futbolcularımızdan Kerem son maçta fazlaca âlâ bir oyun ortaya koydu. Abdülkerim geldiği vakte nazaran hayli daha özgüvenli ve rahat oynuyor. Gruba ağabeylik ve liderlik yapmaya başladı. Sol bekte Türk’e döndük. Kazımcan ve Emre orayı paylaşıyor. Rashica nasıl gelip formayı aldıysa Yusuf da birebir biçimde formayı alıp devam edebilir” sözlerini kullandı.

“BARIŞ’IN EKSİK YANLARINI KAPATMAK İÇİN HER GÜN ÇALIŞACAĞIZ”
Barış Alper Yılmaz’ın genç ve çalışkan bir oyuncu olduğuna değinen Buruk, “Geçen dönem Barış’a yatırım yapıldı. İstekli, genç ve epey çalışan bir oyuncu. Vakit zaman istediklerini alana yansıtıyor. Daha kısa vakitte formayı almak istiyor. Bunun için daha fazla şey yapmaya çalışıyor. Lakin bu isteğinden dolayı kusur yapabiliyor. Oyunun ortasında kalması, daha fazlaca topa dokunması gerekiyor. Potansiyeli, suratı, driplingi, baş vuruşu ve şutu var. Gelişecek yanları da var. Yaşı epeyce genç. Barış epeyce çalışkan bir oyuncu. Bu eksik yanlarını kapatmak için her gün çalışacağız” biçiminde konuştu.

“EMRE HOCA GÜZEL İŞLER YAPIYOR”
Başakşehir Teknik Yöneticisi Emre Belözoğlu ile ilgili de niyetlerini söyleyen sarı-kırmızılıların teknik yöneticisi, “Maç daha sonrasında konuşmadık fakat sonuçta futbol bu. Herkes birbirini yenebiliyor. Başakşehir bu sene en yeterli futbolu oynayan ekiplerden biri. Avrupa’da başarılı oldular, az gol yediler. Genel olarak Emre’yi ve Başakşehir’i başarılı buluyorum. Emre hoca güzel işler yapıyor. Futbolun ortasında bu tıp skorlar var” dedi.

YUSUF DEMİR BEKLENTİSİ
Dönem başında renklerine kattıkları 19 yaşındaki futbolcuları Yusuf Demir’i pahalandıran Okan Buruk, “Yusuf ortamıza geç katılan oyunculardan biri. Kendisinden beklentimiz yüksek, değerli bir yatırım yaptık. Çok genç, oynamak isteyen bir futbolcu. 18 yaşında Barcelona görmüş bir oyuncu. O yetenek var ki Barcelona’da forma giydi. Yusuf’u bir daha Barcelona’daki düzeyine, isteğine ve motivasyonuna çekmemiz gerekiyor. Yeterli çalışıyor. Bir devir sakatlığı oldu. Birkaç maç ondan dolayı değerlendiremedik. Birkaç maçta yabancı oyuncu kuralından dolayı oynatamadık. Hazırlık maçları Yusuf için de yeterli oldu. Yabancı sorunu var. Türk futbolcularımızdan Kerem son maçta epey yeterli bir oyun ortaya koydu. Abdülkerim geldiği vakte bakılırsa epey daha özgüvenli ve rahat oynuyor. Ekibe ağabeylik ve liderlik yapmaya başladı. Sol bekte Türk’e döndük. Kazımcan ve Emre orayı paylaşıyor. Rashica nasıl gelip formayı aldıysa Yusuf da tıpkı biçimde formayı alıp devam edebilir” sözlerini kullandı.

“BARIŞ’IN EKSİK YANLARINI KAPATMAK İÇİN HER GÜN ÇALIŞACAĞIZ”
Barış Alper Yılmaz’ın genç ve çalışkan bir oyuncu olduğuna değinen Buruk, “Geçen dönem Barış’a yatırım yapıldı. İstekli, genç ve fazlaca çalışan bir oyuncu. Vakit zaman istediklerini alana yansıtıyor. Daha kısa vakitte formayı almak istiyor. Bunun için daha fazla şey yapmaya çalışıyor. Lakin bu isteğinden dolayı yanılgı yapabiliyor. Oyunun ortasında kalması, daha epey topa dokunması gerekiyor. Potansiyeli, suratı, driplingi, baş vuruşu ve şutu var. Gelişecek yanları da var. Yaşı fazlaca genç. Barış epeyce çalışkan bir oyuncu. Bu eksik yanlarını kapatmak için her gün çalışacağız” biçiminde konuştu.

“DEMBELE BÜTÜN KULÜPLER İÇİN DÜZGÜN BİR OPSİYON ANCAK DEVRE ORTASI ALMAK ZOR”
Okan Buruk, Olimpik Lyon’da forma giyen Dembele’nin bütün kulüpler için düzgün bir opsiyon olduğunu lisana getirerek, “Takımında uzun müddetler almadı. Dönem sonunda da kontratı bitiyor. Bütün kulüpler için düzgün bir opsiyon ancak devre ortası almak güç. Bizim için takım mühendisliği de değerli. Kadro ortasında değişik tipte oyunculara gereksinim var. Transferin başlamasına daha yaklaşık 1 ay var. Bu müddette ne olacağını bilmiyoruz. Bütün mevkilerle ilgili her şey olabilir. Bir liste yapıyoruz fakat şu anda aksiyon aldığımız bir şey yok. Her bölgeye hazırlık yapıyoruz. İkinci yarı hayli daha ağır ve çekişmeli geçecek. Rakiplerimizin takımında zenginliğin olduğunu görüyoruz. Bizim de birinci 11’den bir oyuncu olmadığında yedek kulübesinden hiç soru işareti olmadan, düşünmeden bir oyuncu seçmemiz gerekiyor. Elimizde de geniş bir takım var. Kullanamadığım biroldukca oyuncu var. Bu devir ve hazırlık maçları bizim için ölçü olacak. Sol bekte Türk oyuncularla devam etmeyi düşünüyoruz. Çok geniş bir takımımız var. Kalecilerle 33 kişilik bir takımımız vardı. Hiç oyuncu almasak da şampiyonluğa yetecek takımımız var. Lakin imkân olursa kadroyu güçlendirme ismine düşünebiliriz. Her şey önümüzdeki ay belirli olacak” açıklamasında bulundu.

“ŞU ANDA NET GÖRÜŞTÜĞÜMÜZ KİMSE YOK”
Tüm maçları takip ettirdiklerini belirten Okan Buruk, “Şu anda net görüştüğümüz kimse yok. Onur ile ilgili haber çıkıyor lakin bizim şu anda iki yeterli sağ bekimiz var. Uğur ile de bir teşebbüsümüz olmadı. Kerem’e, Yunus’a ve elimizdeki Türk oyunculara fazlaca güveniyoruz. Kerem ve Yunus geçen dönem güzel işler oynadı. Düzgün oyunlarıyla Galatasaray formasını hak ettiler. Her oyuncudan beklentimiz var. Zira kaliteleri çok yüksek. Vakit zaman bu performansı sergilediler, vakit zaman olmadı. Maçların iki oyuncu üzerinden kıymetlendirilmesine katılmıyorum. Bu bir grup oyunu. Ekip uygun pek oyuncuların performansı da artar. Son maçta Kerem’in performansının artma sebebi yanındaki oyuncuların da güzel oynaması. Türk oyuncularıma hayli güveniyorum. Bir kasvet olduğunu düşünmüyorum. Ulusal ekipte da kimi mevkilerde oyuncu bulamıyorsunuz. örneğin sol bekte son olarak Ferdi geldi. O da 10 numaradan sol beke evrildi. Genel olarak ülke futbolunda birtakım düşünceler var. Sol bek zahmetlerden biri lakin Kazımcan genç bir oyuncu. İleride daha düzgün şeyler yapacak. Tüm oyuncuları seyrediyoruz. Tahminen ocak ayında bir tasarrufumuz olur. Rıdvan, Halil ve Deniz düzgün oyuncu. Hepsini kıymetlendiriyoruz. Ocak ayında daha net bir biçimde ortaya çıkabilir ancak şu anda bir görüşmemiz olmadı” dedi.

“BURADA KALIP SAVAŞTIM”
Grupla yolları ayrılan Emre Kılınç ve Emre Akbaba hakkında da konuşan Buruk, “Sezon başında Emre Kılınç 3 sefer gitmek istediğini söylemiş oldu. Son geldiğinde müsaade verdik. Emre Akbaba da birebir biçimde gitmek istedi. Oynamak istememeyi anlıyorum, hürmet gösteriyorum. Ben de oynamıyordum ancak Galatasaray’da kaldım. 1996’da ayağım kırıldıktan daha sonra oynamadığım fazlaca vakit oldu. Orada hiç gitmeyi, öteki bir yerde oynamayı düşünmedim. Burada kalıp savaştım. Galatasaray’da oynamak fazlaca kıymetli ve bedelli. Gidip öbür ekipte birinci 11 oynayacağı vakit daha fazla memnun olacağını düşünene de bir şey diyemiyorsun” sözlerini kullandı.

“DEMBELE BÜTÜN KULÜPLER İÇİN YETERLİ BİR OPSİYON ANCAK DEVRE ORTASI ALMAK ZOR”
Okan Buruk, Olimpik Lyon’da forma giyen Dembele’nin bütün kulüpler için düzgün bir opsiyon olduğunu lisana getirerek, “Takımında uzun mühletler almadı. Dönem sonunda da kontratı bitiyor. Bütün kulüpler için uygun bir opsiyon ancak devre ortası almak sıkıntı. Bizim için takım mühendisliği de değerli. Grup ortasında değişik tipte oyunculara muhtaçlık var. Transferin başlamasına daha yaklaşık 1 ay var. Bu müddette ne olacağını bilmiyoruz. Bütün mevkilerle ilgili her şey olabilir. Bir liste yapıyoruz lakin şu anda aksiyon aldığımız bir şey yok. Her bölgeye hazırlık yapıyoruz. İkinci yarı epeyce daha ağır ve çekişmeli geçecek. Rakiplerimizin takımında zenginliğin olduğunu görüyoruz. Bizim de birinci 11’den bir oyuncu olmadığında yedek kulübesinden hiç soru işareti olmadan, düşünmeden bir oyuncu seçmemiz gerekiyor. Elimizde de geniş bir takım var. Kullanamadığım biroldukça oyuncu var. Bu periyot ve hazırlık maçları bizim için ölçü olacak. Sol bekte Türk oyuncularla devam etmeyi düşünüyoruz. Çok geniş bir takımımız var. Kalecilerle 33 kişilik bir takımımız vardı. Hiç oyuncu almasak da şampiyonluğa yetecek takımımız var. Lakin imkân olursa kadroyu güçlendirme ismine düşünebiliriz. Her şey önümüzdeki ay muhakkak olacak” açıklamasında bulundu.

“ŞU ANDA NET GÖRÜŞTÜĞÜMÜZ KİMSE YOK”
Tüm maçları takip ettirdiklerini belirten Okan Buruk, “Şu anda net görüştüğümüz kimse yok. Onur ile ilgili haber çıkıyor lakin bizim şu anda iki düzgün sağ bekimiz var. Uğur ile de bir teşebbüsümüz olmadı. Kerem’e, Yunus’a ve elimizdeki Türk oyunculara epey güveniyoruz. Kerem ve Yunus geçen dönem uygun işler oynadı. Uygun oyunlarıyla Galatasaray formasını hak ettiler. Her oyuncudan beklentimiz var. Zira kaliteleri devasa yükseklikte. Vakit zaman bu performansı sergilediler, vakit zaman olmadı. Maçların iki oyuncu üzerinden kıymetlendirilmesine katılmıyorum. Bu bir ekip oyunu. Grup yeterli çok oyuncuların performansı da artar. Son maçta Kerem’in performansının artma sebebi yanındaki oyuncuların da güzel oynaması. Türk oyuncularıma epey güveniyorum. Bir badire olduğunu düşünmüyorum. Ulusal ekipte da birtakım mevkilerde oyuncu bulamıyorsunuz. örneğin sol bekte son olarak Ferdi geldi. O da 10 numaradan sol beke evrildi. Genel olarak ülke futbolunda kimi külfetler var. Sol bek kahırlardan biri fakat Kazımcan genç bir oyuncu. İleride daha âlâ şeyler yapacak. Tüm oyuncuları seyrediyoruz. Tahminen ocak ayında bir tasarrufumuz olur. Rıdvan, Halil ve Deniz düzgün oyuncu. Hepsini kıymetlendiriyoruz. Ocak ayında daha net bir biçimde ortaya çıkabilir lakin şu anda bir görüşmemiz olmadı” dedi.

“BURADA KALIP SAVAŞTIM”
Ekiple yolları ayrılan Emre Kılınç ve Emre Akbaba hakkında da konuşan Buruk, “Sezon başında Emre Kılınç 3 defa gitmek istediğini söylemiş oldu. Son geldiğinde müsaade verdik. Emre Akbaba da birebir biçimde gitmek istedi. Oynamak istememeyi anlıyorum, hürmet gösteriyorum. Ben de oynamıyordum fakat Galatasaray’da kaldım. 1996’da ayağım kırıldıktan daha sonra oynamadığım hayli vakit oldu. Orada hiç gitmeyi, öbür bir yerde oynamayı düşünmedim. Burada kalıp savaştım. Galatasaray’da oynamak epeyce değerli ve pahalı. Gidip öteki ekipte birinci 11 oynayacağı vakit daha fazla memnun olacağını düşünene de bir şey diyemiyorsun” sözlerini kullandı.

“BİR ARKADAŞIM, ‘TAM HOCA KOVDURACAK FİKSTÜR’ DEDİ”
İmzayı attığı birinci günden itibaren ‘Şampiyon olacağız. Gayemiz şampiyonluk’ söylemiş olduğini hatırlatan Buruk, “Çünkü Galatasaray’ın öbür gayesi olamaz. Birinci başladığımızda az sayıda futbolcuyla idmanlara başladık. Kampa az oyuncuyla gittik. Kadrosu oluşturmak uzun bir süre aldık. Sıkıntı bir fikstür çektik. Açıklanan fikstür 14. haftaya kadar zordu. Bir arkadaşım, ‘Tam hoca kovduracak fikstür.’ dedi. Hocaların daima endişeler var. kimi vakit şampiyon oluyorsunuz lakin sonraki dönem bırakıyorsunuz. Son yıllarde bende ve Sergen hocada oldu. Son üç şampiyonun iki hocası bir daha sonraki dönem ayrıldı. Futbolda hiç dün yok. Her vakit bugün ve yarın var” dedi.

“ALİ YİĞİT’İN SIHHAT DURUMU İYİ”
Oğlu Ali Yiğit Buruk ile ilgili olarak da konuşan Buruk, “İki yenilgimiz var. O da onun olmadığı maçlarda. Okulu devam ettiği için burada yok. Sıhhati âlâ. Her şey yolunda. Denetimlerimiz devam ediyor. O da burada olmayı hayli istiyordu. Burası ona da moral oluyor. Futbolu ve oyuncuları hayli âlâ biliyor. kimi vakit bize bir şeyler söylüyor. Mertens’i birinci o bana önermişti” sözlerine yer verdi.

“ASIL SORUN YÜKSEK PARA ALIP KADROYA KATKI SAĞLAMAYAN OYUNCUDA”
Buruk, kadrolardaki gelir dengesizliğine ait, “Yurt haricinden gelen oyuncuya eski grubunda kazandığını vermek zorundasınız. Elindeki Türk oyuncunun da yaptığı kontrattaki fiyat vakit ortasında kıymet kaybediyor. Bunda iyileştirmeler oluyor. Mutsuzluklar vakit zaman olabiliyor lakin kulüpler de bütçelerini bu biçimde dengeleyebiliyor. Herkes gruptaki tüm oyuncuların birebir parayı kazanmasını ister fakat bu tıp farklılıklar oluyor. Bence ana sorun yüksek para alıp kadroya katkı sağlamayan oyuncuda. Yüksek para alıp katkı sağlayan oyuncuda hiç bir sorun yok. bu biçimde öteki oyuncular da onu kabul ediyor. Uygun maaş alıp kadroya katkı vermeyen oyuncu olursa kadronun istikrarı gidiyor” halinde konuştu.

“BİR ARKADAŞIM, ‘TAM HOCA KOVDURACAK FİKSTÜR’ DEDİ”
İmzayı attığı birinci günden itibaren ‘Şampiyon olacağız. Maksadımız şampiyonluk’ söylemiş olduğini hatırlatan Buruk, “Çünkü Galatasaray’ın öbür maksadı olamaz. Birinci başladığımızda az sayıda futbolcuyla idmanlara başladık. Kampa az oyuncuyla gittik. Grubu oluşturmak uzun bir süre aldık. Güç bir fikstür çektik. Açıklanan fikstür 14. haftaya kadar zordu. Bir arkadaşım, ‘Tam hoca kovduracak fikstür.’ dedi. Hocaların daima endişeler var. kimi vakit şampiyon oluyorsunuz ancak sonraki dönem bırakıyorsunuz. Son yıllarde bende ve Sergen hocada oldu. Son üç şampiyonun iki hocası bir daha sonraki dönem ayrıldı. Futbolda hiç dün yok. Her vakit bugün ve yarın var” dedi.

“ALİ YİĞİT’İN SIHHAT DURUMU İYİ”
Oğlu Ali Yiğit Buruk ile ilgili olarak da konuşan Buruk, “İki yenilgimiz var. O da onun olmadığı maçlarda. Okulu devam ettiği için burada yok. Sıhhati yeterli. Her şey yolunda. Denetimlerimiz devam ediyor. O da burada olmayı epey istiyordu. Burası ona da moral oluyor. Futbolu ve oyuncuları fazlaca yeterli biliyor. kimi vakit bize bir şeyler söylüyor. Mertens’i birinci o bana önermişti” tabirlerine yer verdi.

“ASIL SORUN YÜKSEK PARA ALIP GRUBA KATKI SAĞLAMAYAN OYUNCUDA”
Buruk, kadrolardaki gelir dengesizliğine ait, “Yurt haricinden gelen oyuncuya eski kadrosunda kazandığını vermek zorundasınız. Elindeki Türk oyuncunun da yaptığı mukaveledeki fiyat vakit ortasında bedel kaybediyor. Bunda iyileştirmeler oluyor. Mutsuzluklar vakit zaman olabiliyor fakat kulüpler de bütçelerini bu biçimde dengeleyebiliyor. Herkes kadrodaki tüm oyuncuların tıpkı parayı kazanmasını ister lakin bu cins farklılıklar oluyor. Bence ana sorun yüksek para alıp gruba katkı sağlamayan oyuncuda. Yüksek para alıp katkı sağlayan oyuncuda hiç bir sorun yok. bu biçimde öteki oyuncular da onu kabul ediyor. Yeterli maaş alıp ekibe katkı vermeyen oyuncu olursa kadronun istikrarı gidiyor” formunda konuştu.

“FENERBAHÇE’Yİ EZBERLİYORUZ”
Fenerbahçe derbisine hazırlandıklarını belirten sarı-kırmızılıların teknik yöneticisi, “Fenerbahçeli futbolcular ve takım bizi ezberliyor, biz de onları ezberliyoruz. Rakiplerinizin de puan kaybetmesini bekliyorsunuz. Rakibimizin ne oynadığını gorebiliyoruz. Fenerbahçe’de epey değişiklik göstermiyor. Bir tane oyunu var ve onu oynuyor. Bizim de oynadığımız bir futbol var. İki grup da birbirini tanıyacak. Benim halim takım istikrarından yana. Düzgün olan 11’in devam etmesini istiyorum. Her maç değerli ancak rakibinizle oynadığınızda daha da değerli oluyor. Fenerbahçe – Galatasaray derbisini herkes bekliyor. Umarım hoş ve kaliteli maç olur. Her maçı kazanmak istiyoruz. Yaklaşık 1 ay kaldı” diyerek kelamlarını tamamladı.

“FENERBAHÇE’Yİ EZBERLİYORUZ”
Fenerbahçe derbisine hazırlandıklarını belirten sarı-kırmızılıların teknik yöneticisi, “Fenerbahçeli futbolcular ve grup bizi ezberliyor, biz de onları ezberliyoruz. Rakiplerinizin de puan kaybetmesini bekliyorsunuz. Rakibimizin ne oynadığını bakılırsabiliyoruz. Fenerbahçe’de hayli değişiklik göstermiyor. Bir tane oyunu var ve onu oynuyor. Bizim de oynadığımız bir futbol var. İki kadro da birbirini tanıyacak. Benim halim takım istikrarından yana. Âlâ olan 11’in devam etmesini istiyorum. Her maç kıymetli lakin rakibinizle oynadığınızda daha da değerli oluyor. Fenerbahçe – Galatasaray derbisini herkes bekliyor. Umarım hoş ve kaliteli maç olur. Her maçı kazanmak istiyoruz. Yaklaşık 1 ay kaldı” diyerek kelamlarını tamamladı.