GALATASARAY HABERİ: Ahmet Çakar yorumladı! Kırmızı kart ve gol iptali sonucu yanlışsız mu?

Erdemitlee

Global Mod
Global Mod
Sabah Gazetesi muharriri Ahmet Çakar, Muhteşem Lig’de oynanan Karagümrük – Galatasaray maçını kıymetlendirdi. Çakar, tartışılan durumlarla ilgili flaş sözlerde bulundu.

İşte Çakar’ın yazısı…

“G.Saray, nefeslendi… Makûs oynadığı, temposu fazlaca düşük, oldukça pas yanlışı yapıldığı birinci yarıdan daha sonra epey âlâ bir 2. yarı oynayan G.Saray, tahminen de Karagümrük karşısında tarihi farkı kaçırdı. Birinci yarıya bakıyoruz, kimin ne yaptığı belirli değil. Emekliler üzere düşük tempoda oynuyorlar, paslar yerini bulmuyor… Ceza alanına girmelerine karşın büyük umutlarla alınmış Icardi’yi bir türlü topla buluşturamadılar. Karagümrük ise kapandı ve savunmaya çalıştı. Göbekte toplandılar, G.Saray’ı kanatlara inmeye zorladılar. Aslında birinci yarıda aşikâr oranda da G.Saray’ı durdurmayı başardılar. Ancak 2. yarı Karagümrük zannetti ki ‘kapanayım, dan-dun vurayım, aslına bakarsanız 10 şahısım, maçı fiyatım.’ Ancak olmadı. Evvel bir gol attılar sayılmadı, akabinde gol atacağı en son düşünülen isim olan sol bek Emre baş ile G.Saray’ı öne geçiriverdi. İkinci yarıya bakıyoruz, neler kaçtı neler! Herkes kaçırdı. Son vuruşlar biraz düzgün olsa ya da Karagümrük kalecisi Viviano’nun performansı biraz düşük olsa maç 6-7 farkla biterdi. G.Saray’ın en büyük sorunu daha ahenkleri yok… Tempolu hamle edemiyorlar. Adam eksiltebilecek Kerem üzere, Mertens üzere oyuncuları bulunmasına karşın çok driplinge girmiyorlar. Hamlenin istikametini çabuk değiştiremedikleri için rakip defans tehlikeli olarak yakalanamıyor. Hakemi beğenmedim. Neredeyse tek verdiği hakikat karar Karagümrüklü Adnan’a kırmızı karttı. Taammüden çok sert biçimde bileğin üstüne basıyor. VAR yardımı ile gelen hakikat bir kırmızı kart. G.Saray’ın iptal edilen golü yanlış! VAR yardımı da yanlış, iptali de! Viviano topu denetim edememiş, top zıplıyor ve kaleye giriyor. Orada Emin’in müdahalesi yok. Olsa bile oyun icabı bir müdahale…”