GALATASARAY HABERERİ: Patrick van Aanholt’tan flaş Fatih Terim sözleri!

Erdemitlee

Global Mod
Global Mod
Galatasaray’ın Hollandalı sol beki Patrick van Aanholt, Galatasaray Mecmuası’nın Haziran sayısına açıklamalarda bulundu.

Patrick, birinci vakit içinderda bize kendinden biraz bahseder misin? Nasıl bir çocukluk geçirdin?

“Çocukluğum epey hoş geçti. Bir erkek kardeşim ve dört kız kardeşimle birlikte Hollanda’da büyüdüm. Aile bağlarımız kuvvetliydü. Ancak çocukluğum epeyce da uzun sürmedi zira kendimi futbola ve futbol idmanlarına odaklamıştım.”

Futbola nasıl başladın? Seni futbol oynamaya iten birileri ya da bir şeyler oldu mu?

“Çocukluğumdan itibaren meskende ve sokakta daima futbol oynuyordum. Amcam ve halam bu durumu fark etti ve mahallî bir ekipte oynamamı gerektiğini söylemiş oldu. Bir gün amcam bisikletiyle beni idmana götürdü ve bu türlü başlamış oldum.”

Galatasaray’ın Hollandalı sol beki Patrick van Aanholt, Galatasaray Mecmuası’nın Haziran sayısına açıklamalarda bulundu.

Patrick, birinci vakit içinderda bize kendinden biraz bahseder misin? Nasıl bir çocukluk geçirdin?

“Çocukluğum epeyce hoş geçti. Bir erkek kardeşim ve dört kız kardeşimle birlikte Hollanda’da büyüdüm. Aile bağlarımız kuvvetliydü. Fakat çocukluğum fazlaca da uzun sürmedi zira kendimi futbola ve futbol idmanlarına odaklamıştım.”

Futbola nasıl başladın? Seni futbol oynamaya iten birileri ya da bir şeyler oldu mu?

“Çocukluğumdan itibaren meskende ve sokakta daima futbol oynuyordum. Amcam ve halam bu durumu fark etti ve mahallî bir kadroda oynamamı gerektiğini söylemiş oldu. Bir gün amcam bisikletiyle beni idmana götürdü ve bu türlü başlamış oldum.”

Chelsea’ye transferin nasıl gerçekleşti?
“Chelsea yetkililerinin oynayacağımız maçı izlemeye geldiklerini ve benimle ilgilendiklerini duydum. Ortadan 1 yahut 2 hafta geçtikten daha sonra menajerimi aradılar ve menajerimde beni arayarak Chelsealnin benimle ilgilendiğini söylemiş oldu.”

Türk futbolunu, Ingiltere yahut Hollanda ile karşılaştırmanı istesem, nasıl bir yorumda bulunursun?
Aslında benim için en uygun olan İngiltere’dir, yani Premier Lig… 15 sene orada kaldım. Buraya geldiğimde ve beşerler bana Türkiye Ligi’nin uygun olmadığını söylemiş oldukleri vakit burada geçirdiğim 1 yılın sonunda palavra söylemiş olduklerini düşünüyorum.

Bize Galatasaray’a transfer sürecinden bahseder misin?

Aslında ilgi uzun vakit evvel başladı. Sanırım geçen sene ocak ayındaydı, bir gün menajerim aradı.

Chelsea’ye transferin nasıl gerçekleşti?
“Chelsea yetkililerinin oynayacağımız maçı izlemeye geldiklerini ve benimle ilgilendiklerini duydum. Ortadan 1 yahut 2 hafta geçtikten daha sonra menajerimi aradılar ve menajerimde beni arayarak Chelsealnin benimle ilgilendiğini söylemiş oldu.”

Türk futbolunu, Ingiltere yahut Hollanda ile karşılaştırmanı istesem, nasıl bir yorumda bulunursun?
Aslında benim için en düzgün olan İngiltere’dir, yani Premier Lig… 15 sene orada kaldım. Buraya geldiğimde ve beşerler bana Türkiye Ligi’nin uygun olmadığını söylemiş oldukleri vakit burada geçirdiğim 1 yılın sonunda palavra söylemiş olduklerini düşünüyorum.

Bize Galatasaray’a transfer sürecinden bahseder misin?

Aslında ilgi uzun vakit evvel başladı. Sanırım geçen sene ocak ayındaydı, bir gün menajerim aradı.

“Bana Galatasaray’ın ve Fatih Terim’in beni istediğini söylemiş oldu. Bu teklif benim de ilgimi çekti ancak Crystal Palace ile 6 aylık kontratım daha vardı.”

“Kulüp yetkililerine evvela Hollanda Ulusal kadrosuyla Avrupa Şampiyonasına gitmek istediğimi ve daha sonrasında ne olacağını görüp karar alacağımı söylemiş oldum.”

“Bu süreçte kulübün, menajerlerin ve taraftarın beni hakikaten istediğini hissettim.”

“Bana Galatasaray’ın ve Fatih Terim’in beni istediğini söylemiş oldu. Bu teklif benim de ilgimi çekti ama Crystal Palace ile 6 aylık kontratım daha vardı.”

“Kulüp yetkililerine evvela Hollanda Ulusal ekibiyle Avrupa Şampiyonasına gitmek istediğimi ve daha sonrasında ne olacağını görüp karar alacağımı söylemiş oldum.”

“Bu süreçte kulübün, menajerlerin ve taraftarın beni sahiden istediğini hissettim.”

Sezona Fatih Terim ile başladınız. Yeni bir yapılanma vardı. Lakin işler planlandığı üzere gitmedi… Kanıların neler bu mevzuyla ilgili?

“Fatih Terim olmasaydı burada olmazdım. Galatasaray’da olmamın sebebi kendisidir.”

“Efsane için yani Fatih Hocamız için burada oynamak istedim.”

“Yeni bir adım atıp, genç bir ekip yeni bir ekip kurmak istedik ama deneyimli oyunlarla genç oyunları bir ortaya getirip bir ekip oluşturmak vakit ister.”

Sezona Fatih Terim ile başladınız. Yeni bir yapılanma vardı. Lakin işler planlandığı üzere gitmedi… Niyetlerin neler bu mevzuyla ilgili?

“Fatih Terim olmasaydı burada olmazdım. Galatasaray’da olmamın sebebi kendisidir.”

“Efsane için yani Fatih Hocamız için burada oynamak istedim.”

“Yeni bir adım atıp, genç bir ekip yeni bir grup kurmak istedik ama deneyimli oyunlarla genç oyunları bir ortaya getirip bir kadro oluşturmak vakit ister.”

Ligden farklı olarak kadro Avrupa maçlarında epeyce güzeldi. Bunu neye bağlıyorsunuz?

Harika Lig ile Avrupa Ligi içinde nasıl bir fark vardı bilemiyorum zira oynayan grup birebir kadroydu. Bunun sebebi tahminen baskı yahut Avrupa kulüplerinin bizim oyun şeklimize ahengiyle alakalı olabilir.

Domenec Torrent hakkında fikirlerin neler?

“Onu seviyorum. Güzel bir hoca. Oyuncularından ne beklediğini biliyor.

“gayet deneyimli. Uzun yıllar yardımcı hocalık yapmış, kadrosu nasıl çalıştırması gerektiği ve ekibi nasıl hazır tutması gerektiğini biliyor. “

Ligden farklı olarak kadro Avrupa maçlarında epeyce güzeldi. Bunu neye bağlıyorsunuz?

Üstün Lig ile Avrupa Ligi içinde nasıl bir fark vardı bilemiyorum zira oynayan ekip tıpkı kadroydu. Bunun sebebi tahminen baskı yahut Avrupa kulüplerinin bizim oyun üslubumuza ahengiyle alakalı olabilir.

Domenec Torrent hakkında kanıların neler?

“Onu seviyorum. Düzgün bir hoca. Oyuncularından ne beklediğini biliyor.

“gayet deneyimli. Uzun yıllar yardımcı hocalık yapmış, grubu nasıl çalıştırması gerektiği ve ekibi nasıl hazır tutması gerektiğini biliyor. “

“Onunla ilgili makûs bir şey söyleyemem. Yeterli bir hoca ve onunla birlikte de çalışmayı seviyorum.”

“Onunla ilgili makûs bir şey söyleyemem. Âlâ bir hoca ve onunla birlikte de çalışmayı seviyorum.”