Fenerbahçe Kayserispor maçı daha sonrası o isme büyük övgü! “Belki de tek oyuncu”

dedeefendi

New member
Makina üzere | GÜRCAN BİLGİÇ

Bir aydır birinci kez hafta içini maç yapmadan geçti Fenerbahçe. Konya mağlubiyeti daha sonrasında düşünecek ve çalışacak bol vakit içinderı vardı.

Jesus her maça farklı grubu vurguluyorsa da, “Önce şampiyonluk” diyen bakış açısının söz ettiği, “En güzel ekip ligde olandır”…

Yani; bu maçın takımı, Jesus’un “ideal” tanımına en yakın olan almalıydı.

Makina üzere | GÜRCAN BİLGİÇ

Bir aydır birinci sefer hafta içini maç yapmadan geçti Fenerbahçe. Konya mağlubiyeti daha sonrasında düşünecek ve çalışacak bol vakit içinderı vardı.

Jesus her maça farklı grubu vurguluyorsa da, “Önce şampiyonluk” diyen bakış açısının tabir ettiği, “En uygun kadro ligde olandır”…

Yani; bu maçın takımı, Jesus’un “ideal” tanımına en yakın olan almalıydı.

Peki, karşımıza ne çıktı? En besbelli sayıyla başlayalım; rakip 75 dakika kaleye şut çekemedi.

İki “altı” numara (Arao – Crespo) ekibi önde tuttular, topu çabukgeri kazandılar ve ön üçlüye (King – Pedro – İrfan Can) pas opsiyonu oldular.

İrfan Can “gizli” on numara üzereydi. Sağ kanat tertiplerinde baş role geçti fakat, merkezdeki oyun aklı rolüne geçti her fırsatta.

Peki, karşımıza ne çıktı? En bariz sayıyla başlayalım; rakip 75 dakika kaleye şut çekemedi.

İki “altı” numara (Arao – Crespo) ekibi önde tuttular, topu çabukgeri kazandılar ve ön üçlüye (King – Pedro – İrfan Can) pas opsiyonu oldular.

İrfan Can “gizli” on numara üzereydi. Sağ kanat tertiplerinde baş role geçti lakin, merkezdeki oyun aklı rolüne geçti her fırsatta.

King ve Pedro birinci yarıda ön taraf baskısını kusursuza yakın yaptılar. Pedro etrafındaki grup arkadaşlarına daima “sıcak” kalmalarını sağlayan üslubuyla, oyuna estetik getirdi.

Attığı goldeki birleşik hareket bir tarafa, kendi golünün pasını da Arao üstünden hazırladı. Sahiden “ekstra” kalite… Ferdi’nin sağ bekteki aktifliği kimseye “Osayi nerede?” diye sordurtmadı.

Ama Alioski’nin sol bekteki randımanı, Ferdi’nin gerisinde kaldı. Farklı bir durum…

King ve Pedro birinci yarıda ön taraf baskısını kusursuza yakın yaptılar. Pedro etrafındaki grup arkadaşlarına daima “sıcak” kalmalarını sağlayan stiliyle, oyuna estetik getirdi.

Attığı goldeki birleşik hareket bir tarafa, kendi golünün pasını da Arao üstünden hazırladı. Sahiden “ekstra” kalite… Ferdi’nin sağ bekteki aktifliği kimseye “Osayi nerede?” diye sordurtmadı.

Ama Alioski’nin sol bekteki randımanı, Ferdi’nin gerisinde kaldı. Enteresan bir durum…

Çağdaş Atan’ın oyuncu tercihleri, hiç de o denli “Büyük gruba karşı oynuyorum, kalenin önüne otobüsü çekeyim” aklında değildi. Muhakkak ki puanı getirecek golün peşindeydi.

Ama oyunun baskısı, Fenerbahçe’nin orta saha randımanı ve “transfersiz” dönemdeki ekip kapasitesi, müsaade vermedi aklındakilere… Kadıköy’e gelenler yahut ekran başyındakiler, 30. saniyede Fenerbahçe’nin bu maçı kazanacağını hissettiler.

Eleştirilecek birfazlaca şey bulabiliriz fakat bu bildiriye bir kadronun hakim olması her şeyden önemlisi…

Çağdaş Atan’ın oyuncu tercihleri, hiç de o denli “Büyük kadroya karşı oynuyorum, kalenin önüne otobüsü çekeyim” aklında değildi. Aşikâr ki puanı getirecek golün peşindeydi.

Ama oyunun baskısı, Fenerbahçe’nin orta saha randımanı ve “transfersiz” dönemdeki ekip kapasitesi, müsaade vermedi aklındakilere… Kadıköy’e gelenler yahut ekran başyındakiler, 30. saniyede Fenerbahçe’nin bu maçı kazanacağını hissettiler.

Eleştirilecek biroldukça şey bulabiliriz ancak bu iletiye bir ekibin hakim olması her şeyden önemlisi…

Pedro iş yapar | EMRE BOL

Jorge Jesus her zamanki üzere önde yüksek pres yapıp, grubunun kapacağı toplarla durum bulmaya çalışırken, Çağdaş Atan oyunu geride kabul edip, had bilerek kontra ataklarla sonuca gitmeyi planlamıştı. Kayseri takımının 1. bölgesinde epey pas yapması Fenerbahçe’nin ekmeğine yağ sürdü aslında… Oyunu kendi alanında kabul eden ekipler Fenerbahçe’nin en çok sevdikleri! Çağdaş Atan’ın buna müsade etmesine inanamadım!

Teknik yöneticilik tam da bu demek değil mi? Sorun çözücü… Sorunları çözemeyeceksen orada ne işin var? Crespo’nun Fenerbahçe için ne kadar değerli olduğunu anlatmaya çalışıyorum. Transferler yapıldı tamam lakin olmayacak bir oyuncuda gereksiz ısrar etmenin manası yok. her neyseki Jesus bunu yapmıyor. Oyunu iki taraflı oynayabilecek kapasitede olan tahminen de tek oyuncu.

Sahada torpil olmaz. Kim yeterliyse formayı o giyecek. Jesus’un adaleti sağlayacağına inanıyorum. Sarı- lacivertlilerin baskılı oyununu ileriki dakikalara taşıyabilmesi gerektiğini daima söylemiş oldum. Kayserispor karşısında bunu neredeyse son dakikalara kadar götürdüler. Sert gruplara da karşı bunu başarabilirlerse harikulade bir grup bizi bekliyor. Pedro birinci 11 oynadığı birinci maçta lige damga vuracağını gösterdi. Vakit geçtikçe fazlaca daha faydalı olacağına inanıyorum. Valencia’nın daha hayli atanı sanki! O denli bir gol attı ki tahminen de bu golü yalnızca o atabilirdi. Fenerbahçe meskeninde, “yumuşak” gruplara karşı her daim favori. Lakin şampiyonluğa gidecekse kendi ayarındaki gruplara karşı üstünlük kurması gerekiyor. çabucak hemen bunu yapabildiği goremedim. Haftaya Dinamo Kiev maçı var. Bakalım neler olacak?

Pedro iş yapar | EMRE BOL

Jorge Jesus her zamanki üzere önde yüksek pres yapıp, kadrosunun kapacağı toplarla konum bulmaya çalışırken, Çağdaş Atan oyunu geride kabul edip, had bilerek kontra ataklarla sonuca gitmeyi planlamıştı. Kayseri grubunun 1. bölgesinde oldukça pas yapması Fenerbahçe’nin ekmeğine yağ sürdü aslında… Oyunu kendi alanında kabul eden gruplar Fenerbahçe’nin en çok sevdikleri! Çağdaş Atan’ın buna müsade etmesine inanamadım!

Teknik yöneticilik tam da bu demek değil mi? Sorun çözücü… Sorunları çözemeyeceksen orada ne işin var? Crespo’nun Fenerbahçe için ne kadar değerli olduğunu anlatmaya çalışıyorum. Transferler yapıldı tamam lakin olmayacak bir oyuncuda gereksiz ısrar etmenin manası yok. her neyseki Jesus bunu yapmıyor. Oyunu iki taraflı oynayabilecek kapasitede olan tahminen de tek oyuncu.

Sahada torpil olmaz. Kim yeterliyse formayı o giyecek. Jesus’un adaleti sağlayacağına inanıyorum. Sarı- lacivertlilerin baskılı oyununu ileriki dakikalara taşıyabilmesi gerektiğini daima söylemiş oldum. Kayserispor karşısında bunu neredeyse son dakikalara kadar götürdüler. Sert kadrolara da karşı bunu başarabilirlerse dayanılmaz bir grup bizi bekliyor. Pedro birinci 11 oynadığı birinci maçta lige damga vuracağını gösterdi. Vakit geçtikçe epeyce daha faydalı olacağına inanıyorum. Valencia’nın daha epey atanı sanki! O denli bir gol attı ki tahminen de bu golü yalnızca o atabilirdi. Fenerbahçe konutunda, “yumuşak” gruplara karşı her daim favori. Lakin şampiyonluğa gidecekse kendi ayarındaki kadrolara karşı üstünlük kurması gerekiyor. çabucak hemen bunu yapabildiği nazaranmedim. Haftaya Dinamo Kiev maçı var. Bakalım neler olacak?