Fenerbahçe Austria Wien maçı öncesi Jorge Jesus’tan transfer sözleri! Forvete destek yapılacak mı?

dedeefendi

New member
UEFA Avrupa Ligi play-ıff tipi rövanş maçında Austria Wien’i konuk edecek Fenerbahçe’de teknik yönetici Jorge Jesus, maç öncesinde basın mensuplarının sorularını yanıtladı.

Jesus’un açıklamalarından satır başları şöyle:

Gruplara kalmak istiyoruz. 2-0’lık skor bize bir şey tabir etmiyor. Kulüpler sıralamasında hayli aşağıdayız. Kümelere kalırsak şayet 4. torbadan katılacağız. 1. torbaya kadar çıkmamız gerekiyor. Futbolda tek bir yol yoktur. Taktiksel manada daima gelişiyor. Öbür sporlarda da maç ortasında daima sistem değişiyor. Bunu anlamayan hocalar ve oyuncular kendilerini geliştiremez.

“YABANCI HUDUDUNA ALIŞMALIYIM”

Yabancı sonu benim alışık olduğum bir durum değil. Portekiz’de bu biçimde değildi lakin Türkiye’de buna alışmalıyım. Avrupa maçlarında bu durum daha kolay. Elimizdeki oyuncular hakkında 2 haftada bir karar verip, kimlerin devam edeceğini goreceğiz.

“TEKLİF VAR MI BİLMİYORUM”

30 seneyi aşkın antrenörlük yapıyorum. Futbol daima gelişiyor. Oyuncular yetenekleriyle doğar, idmanla gelişir. Antrenörlük okulda öğrenilmez. Her hocanın kendi biçimleri var. Samuel ve Attila ile ilgili bir teklif var mı bilmiyorum. 2 aydır buradayız. İsteriz ki hiç bir oyuncumuz kadrodan ayrılmasın.

Eğer büyük bir grupsanız, Şampiyonlar Ligi’nde oynamanız gerekir. Büyük grupların Avrupa arenasında müsabakaya alışması gerekiyor. 3 günde 1 maç yapmaya alışılması gerekiyor. Her maç 5-6 oyuncu değiştiriyoruz ve buna karşın kalitemiz düşmüyor.

“VALENCIA’NIN PERFORMANSI TRANSFERİ ETKİLEMEYECEK”

Genelde çalıştığımız forvet oyuncuları o ligin en skorer oyuncuları oldular. Valencia’yı buraya gelmedilk evvel de tanıyordum. Ulusal gruptan döndüğünde müsaade hakkı bulunmasına karşın çalışmalara katıldı. Performansıyla bu yüzden ön plana çıkıyor. Valencia’nın performansı forvet transferimizi etkilemeyecek. En az 4-5 forvete gereksinimimiz var.

WILLIAN ARAO: SIKINTI BİR MAÇ BEKLİYORUZ

Yarın sıkıntı bir maç bekliyoruz. Umarım gelişimimizi devam ettirdiğimizin sinyallerini vermeye devam ederiz. Her maç ofansif ve defansif olarak geliştiğimizi gösteriyoruz. Umarım en güzel düzeyimize bir an evvel ulaşırız.

Takımıma alıştım, bu lige de alışıyorum. Lisana de alışmaya çalışıyorum, öğreneceğim. Bir an evvel adapte olmak için ekip arkadaşlarım da bana yardımcı oluyor.

Sahadaki vazifelerimi en güzel biçimde yerine getirmeye çalışıyorum. Vakit zaman stoperlerin içinde, kimi vakit önündeyim. Kıymetli olan grubun kazanması ve gol yemememiz.

Süper Lig’de epey fazla geçiş oyunu ve kontra atak oyunu oynanıyor. Biz ofansif bir plan yaptığımız için bunlara dikkat etmeliyiz.