Endeksin İcadı

Bakec

Member
Abone ol: Apple Podcast’leri | Spotify | Dikişçi | Nasıl Dinlenirsiniz

Muhtemelen dizini hafife alıyorsunuz. Bir kitabın arkasındaki kullanışlı konu listesinin, her konunun tartışıldığı sayfa numaralarıyla birlikte icat edilmesi gerektiğini hatırlamak zor olabilir. Bu 13. yüzyılın başlarında oldu ve bu haftaki podcast’te Dennis Duncan yeni kitabı “Index, a History of the” ve formun ilk örneklerinden bahsediyor.

“Gerçekten ilginç olan, aynı anda iki kez icat edilmiş olması” diyor Duncan. “Yani bu icatlardan biri, ampul gibi ya da matematiksel hesap gibi – an o kadar olgun ki, iki ayrı yerde onu icat ediyor. Böylece endeks bir kez Paris’te ve aynı zamanda Oxford’da icat edildi. ve bu icatların neye benzediği arasında çok küçük farklar var.”

Brendan Slocumb ilk romanı “The Violin Conspiracy” hakkında konuşmak için podcast’i ziyaret ediyor. Slocumb’un kendisi başarılı bir müzisyen ve hem bir gizem hem de müzikal bir yaşlanma hikayesi olan kitap, kısmen gençliğinde yaşadığı bir deneyimden ilham aldı.

“Lise son sınıftayken, bir aile gezisinden eve geldik ve kemanım – aslında romanda ona atıfta bulunuyorum – 1953 Eugene Lehman kemanım, umursamadığım bir sürü başka şeyle birlikte çalındı,” diyor Slocumb. “Müzisyen olarak enstrümanınız alınırsa, bir parçanız eksik gibidir. Bir uzvum eksikmiş gibi hissettim. Üniversiteye gitmem gerekmeden hemen önceydi. Beni okula götürmesi gerekiyordu ve hiçbir şeyim yoktu. Yıkıcı bir deneyimdi.”

Ayrıca bu haftaki bölümde Lauren Christensen ve MJ Franklin okudukları hakkında konuşuyorlar. Ev sahibi Pamela Paul.

İşte bu haftanın “Okuduklarımız” kitabında tartışılan kitaplar:

• André Leon Talley

tarafından yazılan “Şifon Siperler”

• “Recitatif”, Toni Morrison

• “How to Be Perfect”, Michael Schur
Bu bölüm ve genel olarak Book Review podcast’i hakkındaki düşüncelerinizi duymak için. Bunları [email protected] adresine gönderebilirsiniz.