Elon Musk Geçersiz Kripto Görüntüsüyle Gündem Oldu

anlatamadım

New member
Geçtiğimiz aylarda kripto para dünyasında yaşanan düşüşten daha sonra McDonalds’a ödemelerde Dogecoin kabul etmeleri halinde televizyonda çocuk menüsü yiyeceğini açıklayan Musk, Dogecoin ve öbür coinler hakkında attığı tweet’lerle de kripto piyayasına taraf veriyor. Attığı her tweet, yaptığı her açıklama gündem olan Elon Musk bu sefer de geçersiz bir görüntü ile sanal alemin gündemine oturdu.

bir müddetdir Twitter’da ve başka toplumsal medya uygulamalarında dolaşan Elon Musk’ın uydurma bir görüntüsü gündeme bomba üzere düştü. Alışılmış ki Elon Musk, viral haline gelen görüntüye yanıt vermek de gecikmedi.

Elon Musk’ın geçersiz görüntüsü viral haline geldi

Twitter’da bir kullanıcının paylaştığı görüntüde kripto ticaret platformunun Elon Musk’a ilişkin olduğunu ve kripto para yatırma süreçlerinde yüzde 30 getiri sağladığını tez ediyor. Musk görüntüde platformun kullanmasının son derece sıradan olduğunu söylüyor ve bu görüntü yardımıyla her insanın bir biçimde kolaylıkla para kazanabileceğini lisana getiriyor.

Kullanıcıların bu getiriyi yatırımlarından yaklaşık 3 ay daha sonra elde edeceği de düzmece görüntüde Musk’ın ağzından dökülüyor. Olağan bu görüntüye inanan şahısların olabileceği ve tahminen de kayıplar yaşanmış olması da mümkün. Lakin görüntünün gerçek olmadığı, şahsen Musk’ın kendisi tarafınca yalanlandı.

Elon Musk görüntünün gerçek olmadığını deklare etti

Elon Musk tweet’in altına “Evet. Bu mutlaka ben değilim.” diye tweet atarak görüntüyü yalanladı. Twitter’da gündem olan bu geçersiz görüntünün yanı sıra YouTube’da da Elon Musk kullanılarak uydurma canlı yayınlar yapılıyor ve kripto dünyasıyla ilgili kanılar güya Musk’ın kendi düşünceleriymiş üzere yayınlanıyor. Bu canlı yayınları binlerce kullanıcı izliyor.

Doğal bir daha de bu durumlara karşı pek dikkatli olmak gerektiğini unutmamak gerekiyor. Kelam konusu görüntü, bu örneklerin sırf bir tanesi olsa da Twitter’da görüntüye değişik reaksiyonlar de geldi.

Video’nun paylaşılmasının akabinde kullanıcıların yansıları gecikmedi. İşte o yansılar:

(Elon’a 2 bitcoin gönderdim, 1 adedini bana göndermesini hala bekliyorum.)

(Yatırım yapacak kadar aptal olan biri parasını kaybetmeyi hem de dolandırıcılar da bütün ömrünü mahpusta geçirmeyi hak ediyor.)

(Referanslar @elonmusk, @cz_binance ve @CathchieDwoof epeyce gerçekçi, nasıl inanmazsın
🙂
)

(bu biçimde aç gözlülüğe devam ederseniz… çeşidinize veda edin)