Elizabeth Alexander ‘The Trayvon Generation’ hakkında

Bakec

Member
Abone ol: Apple Podcast’leri | Spotify | Dikişçi | How to Listen

Elizabeth Alexander’ın yeni kitabı “The Trayvon Generation”, onun için yazdığı aynı adı taşıyan ve geniş çapta tartışılan bir denemeden doğdu. The New Yorker 2020’de. Kitap, ırk, sınıf ve adalet temalarını ve bunların arka ile kesişimlerini araştırıyor. Bu haftaki podcast’te Alexander, teknolojinin maruz kalmamız ve şiddete ve savunmasızlığı anlamamız üzerindeki etkilerini tartışıyor ve kendi kuşağının yetiştirilme biçimiyle günümüz gençlerinin yaşamlarını karşılaştırıyor.

“Sivil haklar hareketinin bazı dillerini düşünürseniz, ‘Üstüne gideceğiz’ sözü umut verici” diyor Alexander. “Ve orada durup bunu tam anlamıyla alırsanız, çocukluğumun bununla ilgili olduğunu söyleyebilirim. Ama ondan sonra ‘bir gün’ gelir. Sanırım şu anda gördüğümüz şey, o güne henüz gelmediğimiz.”

Lucasta Miller yeni biyografisi “Keats: A Brief Life in Nine Poems and One Epitaph”ı tartışmak için podcast’i ziyaret etti.

“Bence popüler görüş, onun bu oldukça eterik yaratık, bir tür narin çiçek, güzelliğin vücut bulmuş hali, ruhsallaştırılmış bir öz, ” diyor Miller. “Gerçekten yapmak istediğim şey, gerçek kanlı canlı Keats’ten, gerçekten karmaşık bir insan olarak bir şeyler geri almaktı. Onu hiçbir şekilde küçük düşürmeye çalışmıyorum. Onu daha karmaşık hale getirmeye çalışıyorum. Ve onu aynı şekilde seviyorum – sonuç olarak onu daha da çok seviyorum.”

Yine bu haftaki bölümde, Alexandra Jacobs ve Jennifer Szalai yakın zamanda inceledikleri kitaplar hakkında konuşuyorlar. Ev sahibi John Williams.

The Times eleştirmenlerinin bu hafta tartıştığı kitaplar:

• Jack Lowery

• tarafından yazılan “Vulgar & It Was Beautiful” )
    “Özel Defterler: 1914-1916”, Ludwig Wittgenstein
Bu bölüm ve genel olarak Book Review podcast’i hakkındaki düşüncelerinizi duymak isteriz. Bunları [email protected] adresine gönderebilirsiniz.