Bir Kütüphane, Bir Güvercin ve Bir Yolculuk

Bakec

Member
Frans Hals tarafından “Lezende jongen”

Sevgili okuyucular,

Thomas J. Watson Kütüphanesi, New York City’deki en sessiz yer olabilir. Bir kişinin midesinin guruldadığını 20 fit mesafeden duyabilirsiniz. Bu mücevher Metropolitan Arka Müzesi’nde bulunur ve şaşırtıcı derecede nadir el yazmaları, monograflar, broşürler, mektuplar, dergiler vb. Erişim elde etmek için, çevrimiçi olarak ücretsiz bir kütüphane kartına kaydolmanız ve şahsen getirmeniz yeterlidir. Kolay. (Pekala, NYC’deyseniz kolay Değilse, sürekli bir zenginlik damlası için kütüphanenin Instagram’ına bakın.)

Başlangıçta katıldım çünkü bahçemde ortaçağ tıbbında kullanılan şifalı otlar (pelin, çalı ısırgan otu vb.) içeren “temalı” bir bölüm oluşturmanın eğlenceli olacağını düşündüm ve birincil veya en azından ikincil kaynaklarda bir çatlak istedim. Bu süreçte birçok faydalı zehir tarifi aldım. Ve bir işveren arkadaşımla alakasız bir fısıltı anında bana aşağıdaki Patrick Süskind kitabı önerildi – daha önce, kütüphanelerin en büyük şans makineleri olduğunu bir kez daha kanıtladı.

molly

John E. Woods tarafından çevrilen Patrick Süskind tarafından “Güvercin”

Kurgu, 1988

Jonathan Noel 50’nin diğer tarafında ve son on yıllarını “tamamen olaysızlık” döneminin tadını çıkararak geçirdi. Üzücü bir çocukluk Jonathan’da bir monotonluk çılgınlığı bıraktı ve ölümden başka hiçbir olayın başına gelmemesini diler; bu, diğer tüm olayların sonunu işaret ettiği için beklediği tek olaydır.

Jonathan’ın güvenlik adası, Ağustos ayında bir Cuma günü itibari güvercin tarafından harap edildi. Mütevazı kuş bir sabah apartman kapısının önünde belirir. Göz kırpmaktan başka bir şey yapmaz, yine de Jonathan’ın içinde bir zihinsel kaos fitili ateşler. Güvercinlerin diğer güvercinleri çektiğini ve bu güvercinlerin çiftleştiğini ve bunun sonucunda Jonathan’ın evini ablukaya alacak ve kendini pencereden atmak zorunda kalana kadar bir kuş kuşatmasına yol açacağını hayal ediyor.

Kopyamın arkasındaki tanıtım yazısı, bunu “kimse hakkında tuhaf bir hikaye” olarak tanımlar ve Dostoyevski’nin “Yeraltından Notlar” ile karşılaştırır.

İsterseniz okuyun:Agota Kristof, Thomas Bernhard, varoluşun nihilist uçurumundan küçülen William Blake
Şuradan temin edilebilir:Kütüphaneyi veya tercih ettiğiniz kullanılmış kitapçıyı kontrol edin (çevrimiçi veya başka bir şekilde)

Lara Williams tarafından “Odyssey”

Kurgu, 2022

Yıllar önce bir seyahat dergisi beni bir görev için gemi yolculuğuna gönderdi. Müthiş heyecan vericiydi. Büfede, kurbağa şeklinde rulolar vardı, ağzı ekmeğe kesilmişti, böylece tereyağını koyabilir ve/veya alt ve üst yarıları manipüle ederek kurbağayı “konuşturabilirdiniz”. Gemideki her yüzey silinebilirdi. Bir norovirüs salgını dışında, pastoral bir yolculuktu.

Evliliği çöktükten sonra bir gemide çalışmaya başlayan bir kadın hakkında olan bu romanın arka planında gemi seyahati deneyiminin temelleri var. Ingrid’le tanıştığımızda, beş yıldır aynı gemide, çeşitli işler arasında dönüyor: yemek şirketi, krupiye, hediyelik eşya dükkanı çalışanı, kütüphaneci, manikürcü. Bir gün geminin kaptanı Keith tarafından yönetilen bir “mentorluk programı” (kült) için seçilir. Keith, Ingrid’den biraz yapmasını ister. çok kötü şeyler. Bu şeytani eylemleri bir Xanax şaşkınlığı gibi görünen ama aslında sadece onun hoşnutsuz kişiliğiyle gerçekleştirir.

Uçak (“Con Air”, “Non-Stop”), tekne (“Dead Calm”, “Moby-Dick”), otobüs (“Speed” olsun, büyük ölçüde bir aracın içinde geçen kitapları ve filmleri seviyorum. ), tren (“Durdurulamaz”, “Pelham 1-2-3’ün Alınması”, “Doğu Ekspresinde Cinayet”) veya araba (“Locke”). Fiziksel bir konteynerin (araç) bir insan konteyneri (yönetmen/yazar) tarafından tasarlanan kavramsal bir konteynerin (film/roman) içine yerleştirilmesi genellikle eğlence için bir reçetedir.

İsterseniz okuyun:Ottessa Moshfegh’in “My Year of Dinlenme ve Gevşeme”, yapay tatlar, kaçınma davranışı, bir “yaşam tarzının” ne olduğunu ve buna sahip olup olmadığınızı merak ediyor.
Şuradan temin edilebilir:Zando

neden olmasın…

• Her bir omzunuzdaki meleği ve şeytanı birer çift ile değiştirin. MUHTEŞEM VE PARLAK TEKRARLAR ? (Bu öneri bir podcast ama kitaplar sıklıkla tartışılıyor, bu yüzden buraya dahil edebiliriz.) Bir film yapımcısı ve bir müzikoloji profesörü tarafından sunulan Weird Studies, komplo kurgusunu, David Lynch’i, William James’in paranormal tarafını ve “aradaki her şeyi” kapsar. ”

• Çocuklarınıza artık onlara harçlık vermeyeceğinizi söyleyin – eğer para istiyorlarsa, bunu yapabilirler. WARREN BÜFEçocukken yaptı: at yarışı tüyoları üretip satarak!

• İşkence görmekten bıktıysanız Jenny Odell’in “Hiçbir Şey Nasıl Yapılmaz” kitabını ziyaret edin veya tekrar ziyaret edin. AKILLI TELEFONUNUZ?

Rüzgar Gibi Oku’ya kaydolun

The New York Times’taki kitaplara daha fazla dalın
    veya Molly Young tarafından yapılan incelemeler

Read Like the Wind’in geçmiş baskılarına bakın

Dostça hatırlatma: Kitaplar için yerel kütüphanenizi kontrol edin! Birçok kütüphane, kopyaları çevrimiçi olarak ayırmanıza izin verir. [email protected]’a bülten geri bildirimi gönderin