Batı'nın yücelttiği İsrail artık var değil

Erdemitlee

Global Mod
Global Mod
Gazaların büyük bombalanması ve İsrail'deki seferberlik başka bir istila için tam zamanında, sağcı radikal İsrail politikacı Itamar Ben-Gvir görevine geri dönüyor. Tesadüf yok, birçoğu diyor. Saldırılar sadece kraliyet üreticisini geri döndürmek için gerçekleşecekti. 72 saat içinde 900 ölü. Bir hediye.

İlgili Spor Sarayı Hoparlör Enerjisi ile Ben-Gvir de derhal X'e rapor veriyor. İsrail Gazze'yi yok edecek, parçalayacak, silecek. İmha için dokuz eş anlamlıydı.

Bununla birlikte, kişinin Neukölln bölgesinden bir toprak parçasını yönetmek için iki milyon insanı öldürmek veya sınır dışı etmekle tehdit etmesi, kıyamet belirtileri bile olan, ancak İsrail'e bağlı, ancak yaklaşan zaferden sonra daha az ses çıkarıyor. Argümanların tahrip eden ve öldüren tarafı kazandığına inanan herkes, Vietnam gazilerinin klişesini anımsatıyor: “Her savaşı kazandık!”

Belki 20.000 Hamas savaşçısı, İslami Cihad ve diğer Filistinli savaşçıların öldürüldüğü savaş, İsrail'in 15.000 yaralı veya öldürüldüğü askerlere mal oldu. Savaşın maliyetleri şu ana kadar İsrail için sadece 70 milyar dolar oldu,, Bu, savaşçı başına 3,3 milyon olan Bulgaristan veya Uruguay'ın gayri safi yurtiçi hasılası.

Gazze'de YıkımRizek Abdeljawad/DPA

7 Ekim 2023'ten beri yaklaşık 87.000 İsrailliler ülkeyi terk etti

Geçen yıldan gelen bir araştırma, travma sonrası stres sendromu tarafından tehdit edilen yarım milyon İsrailliye dayanıyor. Ben-Gvir gibi politikacılar sayesinde İsrail aslında İslamo-faşist Hamas katili ahlaki olarak tabi tutmayı başardı. O zamandan beri, diğer dört Avrupa ülkesi bir Filistin devletini tanıdı. İsrail'deki mesajlarından on iki tane daha.

İsrail Times'a göre, toplam nüfusun neredeyse dörtte biri göç hakkında düşünüyor. Resmi bilgilere göre, 87.000 kişi 7 Ekim'den bu yana bu adımı attı. Diğer kaynaklar çok daha yüksek bir sayı bildirir. Hemen hemen tüm göçmenler, Ben-Gvir'in birkaç ay önce Hamas'ın bir düşman olarak yanında markalaştığı Tel-Aviv Cumhuriyeti adlı şirketin modern ve üretken kısmının bir parçasıydı.

Silah lisansı için başvuran sayısı da İsrail toplumunda güvenlik hissi hakkında bir şeyler söylüyor. 7 Ekim'den bu yana yaklaşık on milyonluk bir nüfusla çeyrek milyondan fazla oldu. Çıkarılan 18.000 silahın mutlaka entelektüel ve barış aktivistlerine gitmediği, ancak daha radikal grupların, direnç olmadan tekrar silahsızlandırılmayacak olan tekrarlanan Ben-Gvirleri takip ettiği varsayılabilir.

Ekonomide pek iyi görünmüyor. Yaklaşık 60.000 şirket 7 Ekim'den bu yana iflas etti, İsrail'in kredibilitesi zaten iki kez düşürüldü, yüzde 6,5'lik büyüme sıfırda yavaşladı. İsrail değil Başarısız Devlet Afganistan veya Sudan gibi. Fakat Batı'nın yücelttiği İsrail artık yok. 6 Ekim 2023'te zirvesi vardı. Ülkenin bugünü hatırlattığı şey İç Savaş'tan önce Lübnan'dan daha çok.