AfD beni etkilemiyor, AfD beni öfkelendirmiyor

Erdemitlee

Global Mod
Global Mod
Seçimler ne kadar yakın – ve onunla Merz ve Afd – gelirse, tartışma o kadar telaşlı ve heyecanlı olur. Bu metin talebi de belirli bir aciliyetle birlikte gelir. Editör neredeyse nasıl bu kadar sessiz olabileceğimi soruyor. Aslında, AFD hakkında nadiren yorum yaptım. Oldukça sessizdi. Öfke eksikliğim hızlı bir şekilde açıklanabilir.

Buraya seksenlerde geldim. Irkçılık, yabancı düşmanlığı ve düşük kostümler için beyaz arzu, ilk günden itibaren Almanya'nın ayrılmaz bir parçasıdır. Sadece AFD ile yüzeye adım atan bir fenomen değil.

AfD beni etkilemiyor. Beni öfkelendirmiyor. Bunu gerçekten söyleyebilirim. Buna ek olarak, öfke çaresiz, heteronomi ve fısıldayan bir şey var. Öfke ne dövüş ne de uçuş. Öfke dondurulur ve çığlık atar. Meşru bir tepki, ama benim değil.

Üçüncü nokta, öfkeyi tetikleyen enerjinin çok geçici olmasıdır. Kısaca (tıpkı bir ağlama veya alarm gibi) üretir ve daha fazla çığlık izlemezse patlar. Bu kalıcı olarak gerçekleşirse, alarm bir gürültü haline gelir ve Schriller ve daha yüksek sesle olmalıdır. Daha az güç için daha fazla enerji harcayın. Ve bu ekonomi bir şey, bence görmezden gelemezsiniz.

Daha çok ortada, ama daha fazla değiller.

Özellikle bir rakiple değil – ve bu muhtemelen öfkeye karşı en önemli argüman – onu bu kadar harika bir şekilde yakıta dönüştürmeyi başarıyor. Öfkeden önceki korkuyu yorumladı. Bir zayıflık işareti olarak. “Biz daha fazlası!” Ama aynı zamanda ortanın titrediğini de görüyor. Daha çok ortada olduklarını, ama başka bir şey değil.

Ve hak ortada yaratıcılık eksikliğini görüyor. Argüman, akıl ve ahlak dışında hiçbir şeyi olmadığını görür. AFD'nin kendisi sorun, zevk ve tutum üzerinde gelir. Ahlak ve ahlaka gülürken.

Şimdi “Korkma!” Korku birincil duygulardan biridir. Bunlar modüle edilemez. Buna karşılık, öfke ikincil bir duygu, birincisine, bu korkuya tepkidir. Etkileyebilirsiniz. Ancak her şeyden önce, iki reaksiyonun hiçbiri on yıldan fazla süremez.

Yani anlamadığım şey, orta neden hiçbir şey öğrenmediğidir. AFD'yi yüzde beşten azına itmek istiyor. Ve orta her zaman bu partinin ötesinde kazandığı her şeye tepki verir. Öfke ile. Yirmiden on beşe kadar yüzde altı ve on.

Düşünce çok dolu ve hayat için çok endişeli

Onur ve onurdaki güzel argüman. Orta vücut gerginliğinden yoksundur. Bir duruş olmadan orada duruyor, pantolon ıslak ve çoğunluk. Uyarılır, uyanık, öfkelenir ve tiz bağırmanın ötesine geçmez. “Biz daha fazlası!” “İstip istemediği.”

“Doğru Konuşma ile” adlı kitabı, Maximilian Steinbeis, Daniel-Pascal Zorn da sola öfkelendi, o kadar çok ki, sadece başlığın arkasında bir ünlem işareti düşündü ve bir talep olarak anladı, böylece bir görev haklarla konuşmak ve bunları daha iyi entegre etmek. Eğer öfkelenmemiş olsaydınız, ancak kitabı okuysaydınız: Doğru, tartışma stratejilerini açıklama girişimidir. Diğer şeylerin yanı sıra, yazarlar distopik bir efsanede, bir solun geri çekildiği haklarla kaçırılan ahlaki bir tiyatroyu tanımlar; Düşünmek için çok dolu ve yaşamak için çok korkmuş bir sol. Sanırım orada olurduk.