Acı Hakkında İki Yeni Anı

Bakec

Member
Abone ol: Apple Podcast’leri | Spotify | Dikişçi | Nasıl Dinlenmeli

2017 yılında Frank Bruni gece yarısı uyurken felç geçirdi, sağında körlüğe neden olan bir olay göz. Yeni anı kitabı “Alacakaranlığın Güzelliği” sadece fiziksel durumunu değil, bununla başa çıkmak için başkalarından aradığı duygusal ve ruhsal tavsiyeleri de inceliyor. Bu haftanın podcast’inde, ilk tepkisi de dahil olmak üzere deneyimi tartışıyor.

“Bir Ekim sabahı uyandım ve gözümde bir çeşit leke varmış gibi hissettim – biraz yapışkan veya başka bir şey – çünkü görüş alanımın sağ tarafında bu benekli sis vardı” diyor Bruni. “Bence pek çok patlama gibi, bu yenilmezlik duygusuna sahiptim. Bir noktada hafif gut teşhisi konduğunda, her gün Allopurinol aldım ve bu çözüldü. Kolesterolüm ideal olmadığında bir statin aldım ve bu çözüldü. Modern tıbbın her şeyi çözdüğünü ve jimnastik antrenmanlarımız ve benzeri şeylerle biz boomerların yok edilemez olduğunu düşündüm. Bu yüzden saatlerce ‘Bu sadece bir tuhaflık’ diye düşündüm. Duş alıp gözümü yıkadım ama sis gitmedi. ‘Belki yeterince kahve içmedim’ diye düşündüm. ‘Belki dün gece çok fazla şarap içtim’ diye düşündüm. 12-24 saat sonra kabul ettim, burada gerçekten yanlış bir şeyler var.”

Meghan O’Rourke son kitabı “Görünmez Krallık: Kronik Hastalığı Yeniden Hayal Etmek” hakkında konuşmak için podcast’i ziyaret ediyor. acı ve etrafındaki daha geniş bağlam. O’Rourke, yıllarca yanlış teşhis konan veya reddedilen semptomlar yaşadı.

“Daha da hastalanmaya devam ettim, ama anlamam çok uzun sürdü, Tamam, bir şeylerin oldukça yanlış olduğunu.” Bu gecikmiş farkındalığın bir kısmını, özellikle gençken “öznellik sorununa” bağlıyor. “Hiçbirimiz başkalarının ne yaşadığını bilmiyoruz, bu yüzden ‘Tamam, belki acı normaldir’ diye düşündüm. Belki beyin sisi normaldir. Belki de asla tatlı yememeliyim. Gerçekten de 30’lu yaşlarımda olgunlaşmamı ve göz ardı edilemez hale geldiği o çizgiyi aşmak için gerçekten hastalanmam gerekti.”

Yine bu haftaki bölümde Elizabeth Harris’in yayıncılık dünyasından haberleri var ve Dwight Garner ve Alexandra Jacobs yakın zamanda inceledikleri kitaplar hakkında konuşuyor. Ev sahibi Pamela Paul.

The Times eleştirmenlerinin bu hafta tartıştığı kitaplar:

• David Wright Faladé

• tarafından yazılan “Kara Bulut Yükseliyor” )Jimmy Soni
tarafından yazılan “Kurucular” Bu bölüm ve genel olarak Book Review podcast’i hakkındaki düşüncelerinizi duymak isteriz. Bunları [email protected] adresine gönderebilirsiniz.